Naš igralec Matevž Tekavčič se je v preteklih dneh s kadetsko reprezentanco Slovenije udeležil mednarodnega turnirja v bosanskem Bugojnu, kjer je Slovenija osvojila tretje mesto.

Svoje minute je na turnirju in tako v reprezentančnem dresu kadetov doživel torej Matevž Tekavčič, ki je na turnirju dosegel 5 zadetkov (4 proti Katarju in 1ga proti Nemčiji). Prav ta en zadetek, ki ga je dosegel proti Nemčiji, pa imamo za vas posnetek, kjer je Matevž pokazal svoje znanje in odlično preigral nemškega nasprotnika. Posnetek preigravanja Matevža si lahko ogledaš TUKAJ

Matevž, ki se je med tem že vrnil v domače mesto, je o reprezentančni izkušnji povedal: “Vpoklic v reprezentanco oziroma ta novica se je zgodila zelo na hitro, in sicer na poti v šolo in sem se ga zelo razveselil. Na turnirju sem dobil veliko novih izkušenj, ki jih ne bom pozabil in se mi bodo za vedno vtisnile v spomin.”

Matevž, sicer član naše kadetske, mladinske in članske ekipe, je v letošnji sezoni za naš klub odigral že 46 tekem in dosegel kar 212 zadetkov.

Razpored tekem turnirja Bugojno 2018:
Skupinski del
SLOVENIJA – Švica 26:23
Tekavčič 0

SLOVENIJA – Avstrija 29:24
Tekavčič 0
SLOVENIJA – Katar 26:13
Tekavčič 4
Polfinale
SLOVENIJA – Nemčija 25:30
Tekavčič 1
Tekma za tretje mesto
SLOVENIJA – Avstrija 29:20
Tekavčič 0
Slovenija je na koncu osvojila končno tretje mesto.
Prispevek pripravil Mitja
(Skupno 266 obiskov, današnjih obiskov 1)