Danes je bil na lokaciji sponzorja prve slovenske rokometne lige – podjetja NLB (pravzaprav v NLB Centru inovativnega podjetništva) – izveden žreb parov prihodnje sezone NLB lige, kjer bo imel predstavnika tudi naš klub RK SVIŠ Ivančna Gorica.

Žreb je določil, da nas v prvem krogu (predviden termin je 8. september 2018) čaka dolenjski in s tem tudi sosedski derbi, saj se bodo naši člani pomerili proti ekipi Trima iz Trebnjega. V drugem krogu nas čaka gostovanje in sicer (prav tako novincem) proti ekipo Dol TKI Hrastnik. V tretjem krogu pa bo na sporedu novo domačo srečanje, in sicer bomo gostili ekipo Loke.

Trener Aleksander Polak je žreb proti prvoligaškim ekipam pokomentiral z naslednjimi besedami: “Žreb je za nami in dobili smo prvega nasprotnika. Zagotovo bi bilo iz vidika navijačev bolje na začetku dobiti Celje ali Gorenje in tako odpreti sezono z atraktivnim nasprotnikom. Daleč od tega da Trebnje to ni, je saj gre za sosede in s tem dolenjski derbi. Žreb nam je v prvem delu namenil tekmece, kjer imamo več možnosti da osvojimo točke, a nas čaka izjemno težko delo. Obenem pa je to lahko dvorezen meč, saj v primeru neuspeha v drugem delu prihajajo tekme s favoriti kot so Celje, Velenje, Koper, …. Zagotovo nas čakajo naporne priprave, da sezono začnemo čim bolje in seveda čim uspešneje. Se pa vsi skupaj po tem žrebu že veselimo nove sezone.”

Dvoboja proti “povratnikoma” v redni del lige – ekipama Celja in Gorenja nas čakata v 8. krogu (doma proti Celju) in 11. krogu (v gosteh proti Gorenju).

NLB liga, sezona 2018/19
1. krog
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Trimo Trebnje
RK Dol TKI Hrastnik – RD Urbanscape Loka
RK Jeruzalem Ormož – RK Gorenje Velenje
MRK Krka – RD Riko Ribnica
MRD Dobova – RK Maribor Branik
RD Koper – RK Celje Pivovarna Laško

.
.
.

2. krog
RK Dol TKI Hrastnik – RK SVIŠ Ivančna Gorica

3. krog
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Urbanscape Loka

Preveri razpored ostalih krogov tukaj

V prihajajoči sezoni bo v Ligi NLB od začetka nastopalo vseh 12 klubov torej tudi RK Celje Pivovarna Laško in RK Gorenje Velenje, ki sta do sedaj nastopala v SEHA ligi ter se priključila v konlnici. Ekipe bodo v prvem delu po dvokrožnem sistemu odigrale 22 krogov, v končnico za prvaka se bo uvrstilo najboljših šest ekip, katere bo čakalo dodatnih 10 krogov, ostali pa se bodo po enakem sistemu borili za obstanek v ligi, iz katere izpadeta dva kluba. V obe skupini se prenašajo vse točke in razlika med danimi in prejetimi zadetki iz prvega dela. Boji za prvaka Slovenije in za obstanek se bodo začeli 8. septembra in predvidoma končali 31. maja prihodnje leto.

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)