To soboto se je v naši dvorani odvijal mednarodni turnir, ki ga je naša članska ekipa, v konkurenci ekip Izole, Celovca in Karlovca, prepričljivo osvojila.

V dvorani, kjer se je kljub deževnemu sobotnemu popoldnevu/večeru, zbralo zanimivo število ljubiteljev rokometa, je bil najprej na sporedu polfinalni dvoboj med ekipama RD Butan plin Izola in HRK Karlovac, sicer lanskoletnim hrvaškim prvoligašem. Uvodne minute srečanja so pripadle Izolanom, ki so, glede na igralsko zasedbo, bili zagotovo papirni favoriti tekme. S hitrim vodsvom (6:2) so to tudi nakazali. A varovanci trenerja Fredija Radojkoviča v drugem delu prvega polčasa niso več kazali prepričljivih iger in prednost je kopnela. Hrvaški rokometaši, ki jih vodi trenerka Tatjana Rašić, so do konca polčasa prednost izničili in ekipi sta na odmor odšli poravnani (9:9). V drugem delu so si Izolani ponovno priigrali prednost (tokrat za zadetek ali dva), ki so jo držali vse do končnice. A jo tam, podobno kot v prvem polčasu, zapravili in Karlovčani so v zadnjih minutah najprej izenačili ter nato še povedli z 21:22. To je bil tudi končni rezultat srečanja.

V drugem polfinalu pa je nastopil čas za naše fante, ki so se pomerili proti avstrijskemu drugoligašu – ekipi iz Celovca, ki jo vodi nekdanji slovenski reprezentant Rok Praznik in pri katerih igrajo tudi štirje slovenski rokometaši (Gašper Jelen, Matej Hartman, Nejc Demšar in Marko Marojevič), Naši fantje, željni zmage na prvem polfinalu, so stvari hitro postavili na svoje mesto. Ob ponovno odličnemu vratarju Domnu Škorcu, so po začetnih minutah rahlega vodstva, nato prestavili v višjo prestavo in že po polovici prvega dela vodili s štirimi zadetki prednosti (11:7). Prednost so še višali in na odmor odšli s plus 6 (15:9). V drugem polčasu je trener Polak dal priložnost vsem ostalim igralcem, a prednost kljub temu ni padala. Fantje so še naprej igral razigrano in navduševali gledalce v dvorani, konec srečanja pa pričakali z rezultatom 28:20.

Takoj po koncu polfinalnih dvobojev, sta se za tretje mesto “udarila” Izola in Celovec. Prva četrtina tekme je pripadla igralcem Celovca (vodili z zadetkom ali dva), a so se Izolani zbrali in preobrnili rezultat. Prednost je trajala vse do končnice, kjer so Primorci “ponovili vajo” iz polfinala in prednost zapravili. Avstrijci so imeli v zadnji sekundi priložnost za zmago, a je vratar Izole Martin Gregorič obranil sedemmetrovko. Ekipi sta po zadnjem sodnikovem žvižgu končali poravnani (19:19), zato je sledilo streljanje sedemmetrovk. Pri tem sta bila izredno uspešna oba vratarja – Gašper Jelen pri Celovcu in Martin Gregorič pri Izoli. Gledalci so tako videli samo en zadetek, in sicer na strani Celovca in tako so avstrijski drugoligaši osvojili končno tretje mesto (zmaga z 19:20).

Nato je sledilo še zaključno dejanje letošnjega turnirja – finalni dvoboj. V njem sta se pomerila naša članska ekipa RK SVIŠ Ivančna Gorica in gostje iz Karlovca. Pri naših je ponovno blestel vratar Domen Škorc  Kljub temu si naši niso uspeli priigrati večje prednosti kot zadetek. Igralci Karlovca so se predstavili s hitro igro, naše pa je pri prednosti držal vratar Škorc. V zadnjih sekundah prvega dela pa smo gostom le pobegnili in kapetan Simon Stopar je postavil izzid polčasa 13:10. V drugem polčasu pa smo le še nadaljevali igro iz zadnjih minut prvega dela in tako je prednost le še naraščala. Deset minut pred koncem smo vodili že z 21:13 in priložnost so dobili tudi mlajši člani (Vidmar, Kutnar, Struna, …). Konec dvoboja smo pričakali z rezultatom 28:21 in tako osvojili turnir. 

Po koncu finalnega srečanja, so bili izbrani tudi najboljši posamezniki, ki so prejeli nagrade našega opremljevalca – športne opreme ERIMA.
Najboljši vratar: Domen Škorc (RK SVIŠ Ivančna Gorica) – 23 obramb
Najboljši strelec: Ivan Šnajder (HRK Karlovac) – 18 zadetkov
Najboljši igralec – MVP: Blaž Fink (RK SVIŠ Ivančna Gorica)

Končni vrstni red:
1. RK SVIŠ Ivančna Gorica
2. HRK Karlovac
3. HCK 59 Celovec
4. RD Butan plin Izola

Mednarodni turnir 2018, Ivančna Gorica
RD Butan plin Izola – HRK Karlovac 21:22 (9:9)
Strelci za Izolo:
Božič 8, Vukovič 1, Poberaj 4, Beganovič 4, Madžarevič 1, König 1, Gašperič  2
Obrambe vratarjev: Husić 4 obrambe, Gregorič 3 obrambe, Puhanič 3 obrambe
Strelci za Karlovac:
Begič 3, Šnajder 7, Obranovič 2, Capan 2, Crnkovič 1, Bačič 2, Sodrič 4, Rukavina 1
Obrambe vratarjev: Radočaj 8 obramb, Glumac 5 obramb

RK SVIŠ Ivančna Gorica – HCK 59 Celovec 28:20 (15:9)
Strelci za SVIŠ: Knez 4, Fink 2, Grojzdek 2, Hrovat 3, Stopar 4, Željko 2, Zlatnar 2, S. Vidmar 1, Bučar 3, D. Košir 5
Obrambe vratarjev: Škorc 10 obramb, Pekeč 3 obrambe, Struna 3 obrambe
Strelci za Celovec: L. Wagner 7, Demšar 5, Hartman 1, Kosta 1, Godec 2, Wunsch 1, Marojevič 2, M. Wagner 1
Obrambe vratarjev:  Jelen 13 obramb

Tekma za tretje mesto
RD Butan plin Izola –  HCK 59 Celovec 19:20 (11:10)
Strelci za Izolo:
Božič 1,  Nikolič 2,  Vukovič 4, Poberaj 2, Beganovič 6, Galina 1, Gašperič 3
Strelci za Celovec:
L. Wagner 4, Demšar 3, Urbani 1, Kosta 1, Godec 1, Schoffneger 1, Wunsch 2, Marojevič 3, M. Wagner 2, Rauscher 1

FINALE
RK SVIŠ Ivančna Gorica – HRK Karlovac  28:21 (13:10)
Strelci za SVIŠ; Knez 2, Zafran 1, Fink 3, Grojzdek 6, Hrovat 4, Stopar 3, Krabonja 3, Željko 1, S. Vudmar 1, Bučar 3, D. Košir 1,
Obrambe vratarjev: Škorc 13 obramb, Pekeč 1 obramba
Strelci za Karlovac:
Begič 2, Šnajder 11, Obranovič 2, Capan 1, Sanjanin 2, Bačič 2, Sudarič 3
Obrambe vratarjev:
Radočaj 4 obramb, Glumac 5 obramb, Domjančič 1 obramba

 

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)