V štirinajstem krogu 1.NLB lige so bili naši člani gostje v dvorani Poden, ki je domača dvorana ekipe RD Urbanscape Loka in žal zabeležili poraz.

Po zmagi v pokalnem tekmovanju proti ekipi Rudarja so si naši fantje le malce dvignili samozavest pred novo tekmo prve slovenske rokometne lige. A nasprotnik je bila ekipa Loke, ki je zadnja leta ves čas med prvo šesterico slovenskih klubov. Ločani so srečanje odprli z vodstvom 3:1 in nato vodili skozi celotno srečanje. Po devetih minutah so si priigrali največjo prednost v prvem delu (5 zadetkov), a so varovanci Aleksandra Polaka znižali zaostanek in se deset minut kasneje približali na samo dva zadetka zaostanka (9:7). Zadnje minute pa so ponovno pripadle domačinom, ki so polčas dobili z rezultatom 14:9.

V začetku drugega dela so domačini še “dodali plin” in si priigrali že osem zadetkov prednosti (19:11). Kljub visoki razliki naši niso popuščali in med 54. in 58. minuto napravili delni izid 0:5 ter tako prišli na samo tri zadetke zaostanka. Vseeno pa je bil zaostanek prevelik in domača ekipa dovolj izkušena, da je zmaga ostala doma. Končni rezultat srečanja je bil 27:23 v korist Loke.

Pri naših je bil strelsko najbolj učinkovit Matic Košir, ki je dosegel 8 zadetkov. Naslednje srečanje, 15. krog, pa naše čaka v soboto 22. decembra, ko odhajajo na dvoboj k ekipi RK Jeruzalem Ormož.

1.NLB liga, štirinajsti krog
RD Urbanscape Loka – RK SVIŠ Ivančna Gorica 27:23 (14:9)
Škofja Loka, Dvorana Poden, sodnika Brstin Kavalar in Uroš Nahtigal
Loka:
Božnar (2 obrambi), Dobaj (9 obramb); Vrbinc 5, Gartner, Dolenc 1, Jamnik 7, Jesenko, U. Pipp, Bradeško 1, Mali, M. Pipp 2, Bergant 1, Jesenko 4, Bogdanić-Jenko 3, Klemenčič 1, Marinovič 2
SVIŠ: 
Škorc, Vencelj (11 obramb); Knez, Zafran 1, Fink 2, Grojzdek 2, Hrovat 2, Stopar 2, Matej Košir 2, Pirnat, Kutnar 1, Krabonja 2, Željko 1, Bučar, Matic Košir 8, S. Vidmar
Sedemmetrovke: Loka 3 (3);SVIŠ 5 (5)
Izključitve: Loka 10 min; SVIŠ 6 min

 

Prispevek pripravil Mitja

 

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)