Naša članska ekipa, ki ji poveljuje trener Aleksander Polak, je spisala novo zgodovinsko pravljico. V četrtfinalu pokala Slovenije je namreč premagala favorizirano ekipo Ribnice!

S to zmago so se naši fantje uvrstili na zaključni turnir pokala Slovenije, kar je, ravno v času ko mineva 5 let od zgodovinske uvrstitve na FINAL4, nov zgodovinski uspeh. Kapetan Simon Stopar in soigralci so bili izredno optimistični pred dvobojem, sploh po osvojenih točkah proti Kopru in Mariboru. Gostje, ki so nas pred dnevi v njihovi dvorani premagali, so bolje pričeli srečanje in povedli z 1:3. Naši so Ribničane ujeli in rahlo prevesili tehtnico na svojo stran. po zadnjem izenačenju (na 12:12 v 22. minuti) pa je sledil naš nalet ter delni izid 7:2 ter tako so na polčas odšli s prednostjo 5 zadetkov (19:14).

Fantje so samozavestno igro iz končnice prvega polčasa prenesli tudi v začetek drugega dela in si po enajstih minutah srečanja priigrali najvišjo prednost na tekmi (24:17). A sledil je padec naših, gostje so se odločili za tesno pokrivanje našega kapetana Stoparja ter postopoma nižali našo prednosti. Vse to je pustilo posledico, da so gostje napravili delni izid 3:9 in se tako približali na samo zadetek zaostanka (27:26 v 52. minuti). Če smo na tekmah s Koprom in Mariborom govorili o napeti končnici, potem je bila ta danes končnica za infarkt. Najprej so gostje prejeli dve zaporedni izključitvi in Grojzdek je naše z dvema zaporednima zadetkoma popeljal v vodstvo z 29:26. A sledil je preobrat, naši fantje so prejeli 3 zaporedne izključitve ter igrali s kar tremi igralci manj. V teh trenutkih je zablestel vratar Nejc Vencelj, ki je obranil povsem neoviran strel Janu Puclju in poskrbel za ključno potezo tekme. Gostje so rezultat znižali na 30:29, a več kot to jim danes ni uspelo! Naši fantje so tako zmagali z rezultatom 30:29 in slavje po novem zgodovinskem uspehu kluba se je lahko pričelo!

Prva strelca naših sta bila Žan Grojzdek in Simon Stopar, ki sta zadela po sedemkrat. Pri gostih pa sta po šestkrat zadela Tilen Strmljan in Jan Pucelj.

Naše fante sedaj čaka v soboto že nova tekma, in sicer gostimo ekipo Gorenja iz Velenja.

Posebna zahvala gre tudi Stiškemu kvartetu, ki je pred začetkom srečanja odpel slovensko himno in s tem našim fantom zagotovo vlil dodatne energije.

Nejc Vencelj (RK SVIŠ Ivančna Gorica): “Z zadnjimi tekmami smo si dvignili samozavest na pravo raven in s tem, sploh po slabem prvem delu, začeli verjeti da zmoremo. Pomembno je bilo tudi sobotno srečanje v Ribnici, kjer smo, kljub porazu, prikazali dobro igro. S tem smo danes verjeli da lahko presenetimo in dosežemo, za več kot polovico ekipo, zgodovinski uspeh – uvrstitev na zaključni turnir pokala Slovenije. “

Tilen Strmljan (RD Riko Ribnica): “Tekmo smo pričeli izredno slabo, v končnici prvega polčasa so nam pobegnili na pet zadetkov  prednosti. V drugem delu smo jih ves čas lovili, prišli sicer na zadetek zaostanka, a je v ključnih trenutkih njihov vratar obranil par pomembnih strelov. Imeli smo tri igralce več v napadu, a vseeno nismo zadeli. Na koncu se nam žal ni izšlo.”

Četrtfinale pokala Slovenije
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD RIKO Ribnica 30:29 (19:14)
Ivančna Gorica, športna dvorana OŠ Stična, 450 gledalcev, sodnika Dejan Čretnik in Miloš Turnšek
SVIŠ: Škorc (5 obramb), Vencelj (2 obrambi), Knez 3, Zafran 2, Fink 2, Grojzdek 7, Tekavčič, Hrovat, Stopar 7, Matej Košir 2, Pirnat, A. Kutnar, Krabonja 3,  Matic Košir 4, D. Košir, S. Vidmar
Ribnica: Klarič (7 obramb), Glavan; Strmljan 6, Horvat 2, Vujačič 4, Žagar, Knavs 3, Ranisavljevič, Pahulje, Lešek 2, B. Nosan 1, Pucelj 6, Tomšič, M. Nosan 2, Setnikar 3, Košmrlj
Sedemmetrovke:  SVIŠ 4 (4), Ribnica 5 (5)
Izključitve: SVIŠ 16 min; Ribnica 10 min

SPONZOR TEKME JE BIL: 

  • podjetje R-UNIGARD – varnostno podjetje, ki s svojo agilnostjo zagotavlja hitre reakcije, s svojim osebnim pristopom pa plete dolgoročne odnose z vami!

 

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 639 obiskov, današnjih obiskov 1)