V športni dvorani Marof je to nedeljo potekala tretja tekma zaključnega turnirja pokala Slovenije, in sicer boj za bronasto odličje letošnje sezone pokalne izvedbe slovenskega rokometnega tekmovanja.

Nasproti sta si stala naša članska ekipa RK SVIŠ Ivančna Gorica in RK Celje Pivovarna Laško, ki je bila do tega vikenda tudi aktualni prvak. Celjani so v sobotnem polfinalu morali (presenetljivo) priznati premoč velenjskemu Gorenju, medtem pa ko so naši popustili v zaključku drugega polfinalnega dvoboja in izgubili proti Krki. Tudi tokrat je naše fante (na polfinalnem dvoboju jih je spodbujalo preko 300 navijačev) podpiralo lepo število navijačev.

Ravno s podporo naših odličnih navijačev so fantje odlično odprli srečanje in takoj povedli z 2:0. Celjane je to presenetilo, a vendarle so hitro preobrnili rezultat. Vendar le do 12. minute ko so naši ponovno povedli (s 7:6) in sledile so odlične minute varovancev trenerja Aleksandra Polaka. V vratih je blestel naš Domen Škorc, a a je Celjane v igri držal nasprotni vratar Aljaž Pajntar in tako večkrat poskrbel, da se naši niso odlepili za več kot 4 zadetke (v 21. minuti so vodili z najvišjo razliko, in sicer z 13:9). Naši rokometaši so v zaključku drugega dela napravili nekaj tehničnih napak preveč in udeleženci lige prvakov so to izkoristili ter preobrnili rezultat. Na odmor sta se ekipi odpravili z rezultatom 16:14 v korist Celja.

V drugem polčasu pa se je poznala razlika med obema ekipama in Celjani so s svojimi izkušnjami pritisnili na plin ter izkoristili naše napake. Kljub temu naši fantje vendarle niso dopustili da bi se Celjani odlepili z večjo razliko. Ivanški igralci so zaostajali za štiri do pet zadetkov, nato pa so v končnici tekme, zadnjih deset minut, priložnost dobili tudi nekateri mlajši igralci. Celjani so srečanje zasluženo dobili z rezultatom 30:35, naši pa so tako osvojili končno četrto mesto v pokalnem tekmovanju.

Prvi strelec naše ekipe (in tudi srečanja) je bil Žan Grojzdek, ki je zadel desetkrat, pet pa jih je prispeval Timotej Knez. 

Po srečanju je prve besede spregovoril Žan Grojzdek: “Mislim, da so Celjani v tekmo že začetka šli lahkomiselno v tekmo, saj so mislil da bomo lahek nasprotnik. Mi se nismo pustili in še enkrat, tako kot proti Krki v polfinalu, prikazali dobro tekmo. V drugem polčasu so pritisnili na plin, nam je zmanjkalo sape ter izkušenj in rezultat je realen.”

Naše člane do konca sezone čakajo še štiri srečanja, prvo bo na sporedu že to soboto (18 maja 2019), ko odhajajo v Novo mesto k ekipi MRK Krka. 

Zaključni turnir Pokala Slovenije, Nedelja, 12. maja 2019
Tekma za tretje mesto

RK Celje Pivovarna Laško – RK SVIŠ Ivančna Gorica 35:30 (16:14)
Novo mesto, Športna dvorana Marof, 400 gledalcev, sodnika Žan Pukšič in Miha Satler
Celje: Pajntar (15 obramb), Gaberšek (1 obramba); Vujovič 2, Jurečič 9, Malus 1, Kljun, Rakita 7, Ovniček 6, Marguč, Šarac 4, Accambray 1, Kodrin, Horžen 4, Makuc 1. Anič, Blagotinšek
SVIŠ: Škorc (12 obramb), Vencelj, Struna; Knez 5, Zafran 2, Fink 1, Grojzdek 10, Tekavčič 2, Stopar 1, Matej Košir 2, Pirnat 1, A. Kutnar 2, Krabonja, Željko 2, D. Košir 2, S. Vidmar
Sedemmetrovke: Celje 2 (2); SVIŠ 3 (4)
Izključitve: Celje 4 min; SVIŠ 10 min

Finale
17.00 RK Gorenje Velenje  –  MRK Krka Novo mesto

 

Polfinalna dvoboja, Sobota 11. maja 2019
MRK Krka Novo mesto
 – RK SVIŠ Ivančna Gorica  24:20 (12:10)
Novo mesto, dvorana Marof, 700 gledalcev, sodnika Aleš Vidic in David Leskovec
KRKA: 
Tomić 1 (15 obramb), Brajer; L. Rašo 7, Bevec, Kukman, Didovič, Okleščen 3, Pršina 1, Irman 2, Jakše 4, Klemenčič, D. Rašo, Batagelj 1, Papež 4, Matko, Florjančič 1
SVIŠ: 
Škorc (8 obramb), Vencelj; Knez 2, Zafran 2, Fink 1, Grojzdek 3, Tekavčič, Hrovat, Stopar 2, Matej Košir 4, Pirnat, Krabonja 1, Željko 2, Matic Košir 3, D. Košir, S. Vidmar
Sedemmetrovke: Krka 2 (5); SVIŠ 2 (2)
Izključitve: Krka 10 min; SVIŠ 8 min

Prvi polfinale
RK Celje Pivovarna Laško – RK Gorenje Velenje 27:29 (12:18)

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 234 obiskov, današnjih obiskov 1)