Letošnja naša mlada kategorija Starejši dečki B si je priigrala nastop na zaključnem turnirju najboljših štirih ekip v Sloveniji. In ta turnir bo potekal prihajajoči vikend v Celju.

Poleg naše ekipe in domačinov, bosta na turnirju nastopili še ekipi RK Gorenje Velenje ter RD Urbanscape Loke.  Varovanci trenerja Uroša Šparla in pomočnika Gašperja Mamiloviča so v prvem delu tekmovanja štirinajst tekem in ta del tekmovanja zaključili brez poraza. Sledila je uvrstitev v četrtfinalne skupine, ki so jo naši mladi upi prav tako končali brez poraza (šest tekem in šest zmag). Pred samim zaključnim turnirjem pa so se morali pomeriti s nasprotniki še v polfinalni skupini. Tam so jih čakale štiri tekme, kjer pa so doživeli samo en (edini) poraz in tri zmage. Tako so si priigrali uvrstitev na zaključni turnir četverice najboljših ekip. 

Prvi dan turnirja bosta potekala polfinalna dvoboja, in sicer naše fante čaka boj proti rokometašem velenjskega Gorenja, drugi polfinalni dvoboj pa bo med ekipama Celja in Loke. V nedeljo pa se bosta med seboj pomerila še poraženca (za tretje mesto) in zmagovalca (za naslov državnega prvaka Slovenije).

Trener Uroš Šparl je ponosen na svoje fante in je o pričakovanjih na FINAL4-u v Celju spregovoril z naslednjimi mislimi: “Biti uspešni! Za uspeh pa je potrebno prevzeti odgovornost. Že tretje leto zaporedoma so se naši starejši dečki uvrstili med najboljše štiri v državi, enkrat postali celo državni prvaki, kar je ogromen uspeh in odraz prevzemanja odgovornosti. Fantje so zelo uspešni in iz leta v leto dokazujejo, da so za uspeh odgovorni. Kot njihov trener sem na to izredno ponosen in si štejem v čast, da lahko delam s tako čudovito ekipo. Vsak izmed teh čudovitih fantov ima cilj, ki ga žene in zadovoljuje na poti do njegovega uspeha. Njihovi ideali so čisto preprosti, niso materialni; to so vera, prijateljstvo, igra, sproščenost, delo in trud, predvsem pa mladost in želja. Pri njih stvari delujejo čisto preprosto, kot nematerialna moč. Čez petdeset let ne bo več pomembno, kaj se je ta vikend, ko bomo dobili najboljše štiri v državi, dogajalo in zgodilo. Svet bo popolnoma drugačen in zagotovo za odtenek boljši zaradi teh izjemnih fantov, ki znajo že danes biti uspešni in prevzemati odgovornost ter imajo moč.”

Zaključni turnir – Starejši dečki B, Celje, polfinale
Sobota 25. maja 2019
11.00 RK Celje Pivovarna Laško – RD Urbanscape Loka

13.00 RK Gorenje Velenje – RK SVIŠ Ivančna Gorica

Nedelja 26. maja 2019
11.00 Tekma za prvo mesto

12.30 Finale

 

Prispevek pripravil Mitja

 

(Skupno 301 obiskov, današnjih obiskov 1)