Padel je zastor nad domačimi tekmami lige NLB v sezoni 2018/19, saj so varovanci trenerja Aleksandra Polaka odigrali še zadnjo tekmi v domači dvorani v tej sezoni.

Nasprotnik je bila ekipa RK Trimo Trebnje, ki  je pred tem osvojila ligo za obstanek in bila favorit na tem srečanju. To so pokazali že od začetka in takoj povedli. Ni jih spravila iz tira niti hitra izključitev (rdeč karton) vratarja Žige Urbiča (v 10. minuti). Slednjega je nadomestil Urh Brana, ki je do konca srečanja zbral 15 obramb in bil med zaslužnejšimi za naš poraz. Trebanjci so prednost do polčasa povečali na pet zadetkov in tako na odmor odšli z rezultatom 10:15.

V drugem polčasu so se naši borili še naprej kot levi in po trinajstih minutah izid znižali na samo dva zadetka zaostanka (19:21). A je trener gostov, Benjamin Teraš, z minuto odmora zbudil svoje fante, ki so našim rokometašem ponovno pobegnili na varno razliko. Prednost so postopoma višali in tako dvoboj dobili z rezultatom 26:37.

Prvi strelec naših je bil ponovno kapetan Simon Stopar (sedem zadetkov), drugi strelec pa je bil tokrat mladi Domen Košir (4 zadetke).

Pred našimi fanti je še zadnja tekma sezone in s tem zaključek. V petek, 31. maja 2019, se bodo podali na gostovanje k ekipi RK Dol TKI Hrastnik.

Nik Pirnat, igralec RK SVIŠ Ivančna Gorica: “Trebanjci so skozi celotno končnico prikazali, da so najboljša ekipa v tej skupini za obstanek. Mi smo ponovno nastopili pomlajeni, kar se je pokazalo pri tehničnih napakah in gostje so to izkoristili in zasluženo zmagali.”

Liga NLB, liga za obstanek, 9. krog
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Trimo Trebnje 26:33 (10:15)
Ivančna Gorica, športna dvorana OŠ Stična, 270 gledalcev, sodnika Jože Humek in Rok Škvarč
SVIŠ: Škorc (3 obrambe), Vencelj (2 obrambi), Struna (2 obrambi); Tekavec, Knez 3, Zafran 1, Fink 3, Tekavčič 2, Stopar 7, Matej Košir 2, Pirnat 3,  Bregar, A. Kutnar, Krabonja 1,  Zaletelj 1, D. Košir 4
Trimo: Urbič (3 obrambe), Brana (15 obramb); Cvetko 6, Matic Kotar 1, Seferovič 3, Dobovičnik, Sašek 1, Miha Kotar 3, Marko Kotar 3, Udovič 3, Redek 1, Bojanič 3, Grbič 4, Horžen 1, Grandovec 1, Cirar 5 
Sedemmetrovke:  SVIŠ 2 (4), Trimo 5 (7)
Izključitve: SVIŠ 2 min; Trimo 6 min

SPONZOR TEKME JE BIL: 

  • podjetje R-UNIGARD – varnostno podjetje, ki s svojo agilnostjo zagotavlja hitre reakcije, s svojim osebnim pristopom pa plete dolgoročne odnose z vami!

Prispevek pripravil Mitja

 

(Skupno 198 obiskov, današnjih obiskov 1)