Naši članski rokometaši so v, pred dnevi, končani sezoni igrali v prvem kakovostnem razredu slovenskega moškega rokometnega tekmovanja – ligi NLB.

Čeprav si z igro varovanci domačega trenerja Aleksandra Polaka niso uspeli zagotoviti obstanka med elito, vseeno veseli dejstvo da je bila naša dvorana izredno obiskana na tekmah lige NLB. Po statistiki sodeč, ki jo je po koncu rednega dela razkrila Rokometna zveza Slovenije, je bila naša dvorana OŠ Stična četrta najbolj obiskana v rednem delu tekmovanja lige NLB.  Povprečno si je namreč tekme lige NLB v naši dvorani  ogledalo 430 obiskovalcev. Tako smo za, RD Koper (povprečno 953 gledalcev na tekmo), RK Gorenje Velenje (707 gledalcev/tekmo) in RK Celje Pivovarna Laško (621 gledalcev/tekmo) pristali na odličnem četrtem mestu.

Statistika je pokazatelj, da ste gledalci/navijači željni rokometnih tekem in da ste naše fante podpirali na vseh tekmah, ne glede na rezultat. In fantje bodo tudi v naslednji sezoni, ko bo priložnost dobilo še več naših mladih, doma vzgojenih, rokometašev. V prihodnji sezoni se, kljub igranju v rang nižjem kakovostnem razredu obeta nekaj pomembnih derbijev (Grosuplje, Škofljica, Slovan …), kjer boste lahko uživali v rokometnih dvobojih rokometašev.

Predsednik kluba Marjan Potokar je ob tej statistiki povedal naslednje: “Zaključili smo zelo naporno sezono, ki nam je prinesla mnogo izkušenj. Priložnost so dobili številni mladi domači igralci, ki so nabirali dragocene izkušnje za prihodnje sezone, ko bomo, verjamem, ponovno med najboljšimi. Prav vsi nasprotniki so se za uspeh nad našo mlado ekipo morali zelo potruditi. To se je videlo v pristopih na tekmah, kot tudi v njihovih izjavah. Kvaliteta je velikokrat presodila v korist nasprotnika, nikakor pa ne v pristopu, borbenosti, volji in želji po zmagah, za svoj klub in kraj. Verjamem, da so bile te lastnosti ključne, ki so množično privabile gledalce na naše tekme. Mnogokrat smo z obveščanjem preko lokalnega radia in Facebooka pozivali, da si bo ogled možno zagotoviti le s pravočasnim prihodom v dvorano. Gledalci so nas podpirali ne samo ob zmagah, tudi takrat, ko je bil nasprotnik pričakovano močnejši. Lahko potrdim, da so igralci prepoznali navijače, ki so z njimi v dobrem in slabem. Poleg želje po zmagah si je ekipa vedno želela množičnega obiska in polne dvorane. In imeli so jo. Dvorana Osnovne šole Stična je bila ena najbolj obiskanih rokometnih športnih dvoran v letošnji prvi ligi. Gledalci so pri dodali težo tekmam, kot tudi lokalnim pogovorom. Rokomet, kot šport nasploh, preprosto potrebuje gledalce. Upam, da je naša ekipa izpolnila njihova pričakovanja in jim je ponudila dovolj spektakla za sobotne večere. Hvala navijači in se vidimo septembra.”

Ob tem bi se radi iskreno zahvalili vsem gledalcem/navijačem za takšen obisk na tekmah lige NLB v pravkar končani sezoni! HVALA! 

Prispevek pripravil Mitja
Foto: Urh Pirc

(Skupno 347 obiskov, današnjih obiskov 1)