Naša članska ta vikend pričenja novo sezono v ivanškem rokometnemu klubu. Kot prvo ekipo gostimo  Rokometno društvo Rudar Trbovlje.

Po več tednih premora (če odštejemo rokometni turnir v naši dvorani) se tako rokomet vrača v športno dvorano Osnovne šole Stična. Dvorano, ki je bila v lanski sezoni velikokrat dodobra polna vas – najboljših – navijačev. Naš prvi nasprotnik – rokometaši Rudarja –  so v pretekli sezoni nastopali v 1.B rokometni ligi in po odigranih šestindvajsetih krogih osvojili sedmo mesto na lestvici. Z Rudarjem smo se nazadnje pomerili v sezoni 2017/18, in sicer na prvi tekmi visoko zmagali (z rezultatom 28:17), na drugem srečanju v njihovi dvorani pa morali priznati premoč z rezultatom 32:30.

Naša članska ekipa je dodobra spremenjena napram lanski in sezoni poprej. Povprečna starost ekipe je povsem drugačna kot zadnji sezoni, a naši ivanški mladci so željni dokazovanj in uspehov. Še vedno jih bo na igrišču vodil legenda kluba in kapetan Simon Stopar, ki vstopa že v svojo deveto zaporedno sezono v našemu klubu (sicer pa deseto v našem dresu) in pred srečanjem meni: “Prva tekma je vedno specifična, saj vse ekipe še lovijo formo. Sezono želimo začeti zmagovalno. Mislim, da smo dobro pripravljeni, trenirali smo dobro, tako da se že veselimo prvega piska. Navijači pridite podpret našo mlado ekipo!”

Trener Aleksander Polak je v tej sezoni, skupaj s strokovnim štabom, sestavil mlado, a obetavno ekipo in si želi sezono začeti zmagovito: “Seveda je naš cilj sezono odpreti z zmago pred domačimi navijači, želimo pa se pokazati predvsem s hitro igro in čvrsto obrambo, katero hočemo gojiti skozi celotno sezono. Fantje so pripravljeni in motivirani, vsi skupaj pa že komaj čakamo da se sezona začne.”

Kot se spodobi za vsako prvo tekmo, vas tudi tokrat čaka “jurček” s pijačo pred, med in po tekmi. Obenem pa smo pripravili tudi ugodne pakete letnih vstopnic (več o tem na tej povezavi)

Dvoboj naših in trboveljskih rokometašev bo v soboto, 14. septembra 2019, in sicer ob 19.00 v dvorani OŠ Stična.

SPONZOR TEKME JE: 

  • podjetje podjetje Izolacije Antun Pavlović iz Ljubljane, ki se ukvarja z zaključnimi deli v gradbeništvu

 

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 132 obiskov, današnjih obiskov 1)