Naša članska ekipa je danes (petek) odigrala tekmo 2. kroga 1.B slovenske rokometne lige, in sicer so fantje gostovali na Kodeljevem pri ekipi RD LL Grosist Slovan.

Po osvojeni točki v prvem krogu doma proti Rudarju so tokrat gostovali pri enemu izmed favoritov 1.B lige – ekipi Slovana. Slednji odkrito ciljajo na uvrstitev v najvišji rang tekmovanja. A domačini danes niso pokazali igre, ki bi jih zanesljivo peljala med najboljše. Čeprav so domačini bolje pričeli, se nikakor niso uspeli odlepiti z večjo razliko. Največjo prednost so si uspeli priigrati s tremi zadetki naskoka (v 8. minuti), a so jih naši v 12. minuti ujeli in drugič na tekmi izenačili. Sledilo je nekaj poskusov naših da bi prvič na tekmi povedli, da so jim tehnične napake to preprečile. Vendar pa so domačini, po zaslugi dveh naših napak ob zaključku prvega dela, polčas dobili z rezultatom 14:12.

Po prihodu iz slačilnic so bolje zaigrali domačini in s tremi zaporednimi zadetki, v 32. minuti, prvič na srečanju povedli s plus 5 (17:12). Varovanci domačega trenerja Aleša Repine so nato do zadnjih minut  tekme nadzorovali prednost petih do sedmih zadetkov, a z nekaj tehničnimi napakami štiri minute pred koncem našim fantom dovolili, da so se približali na nevarne štiri zadetke zaostanka. Kapetan Simon Stopar in soigralci “tega darila” niso izkoristili in to možnost zapravili z zgrešenimi streli ter tehničnimi napaki in tako so igralci Slovana tekmo varno pripeljali do konca tekme in zmagali z rezultatom 32:27.

Živčna igra na obeh straneh je prinesla lep število izključitev in tudi 3 rdeče kartone, prva strelca tekme pa sta bila naš Domen Košir in njihov igralec Miha Kotar, ki sta oba zadela po šestkrat. Pri naših sta se nato po petkrat med strelce vpisala še Marko Marojevič in Denis Zavodnik.

Naslednji dvoboj naših bo prihodnji vikend, ko v soboto gostimo ekipo Dola. Tekma z Dolani, s katerimi smo se še lani merili v Ligi NLB, bo v soboto, 28. septembra 2019 ob 19.00

RD L Grosist Slovan  -RK SVIŠ Ivančna Gorica 32:27 (14:12)
Ljubljana, Dvorana Kodeljevo, 200 gledalcev, sodnika Rok Škvarč in Jože Humek
Slovan: Grudnik (2 obrambi), Selaković (1 obramba), Komar (3 obrambe); Kotar 6, Topolovec 5, Skušek 5, Čemas 4, Savanovič 4, Sankovič 4. S. Jovičič 2, Svečko 2, Serdinšek Ekart, Pernovšek, Lipovac, Kavčič, Dragar, E. Jovićič
SVIŠ: 
Vencelj (1 obramba), Struna, Slapničar (3 obrambe); Tekavec 3, Knez 1,  Zavodnik 5, Tekavčič 1, Stopar, Matej Košir 3,  Pirnat 1, Matic Košir, Marojevič 5,  Kutnar 1, Zaletelj, Debelak, D. Košir 6.
Sedemmetrovke:  Slovan 3 (5); SVIŠ 2 (3)
Izključitve: Slovan 18 min; SVIŠ 12 min
Rdeči karton: Matej Košir (SVIŠ)
Savanovič (Slovan), Serdinšek Ekart (Slovan)

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 357 obiskov, današnjih obiskov 1)