Naša članska ekipa je predzadnji novembrski petkov večer odigrala lokalni derbi proti rokometašem Grosuplja in zanesljivo zmagala.

S tem je dosegla že svojo sedmo zaporedno zmago (na devetih srečanjih), a tokrat s precej večjo razliko kot na preostalih zadnjih tekmah v tej sezoni. Potem ko so kar nekaj tekem zapored dosegli zmago v sami končnici, so tokrat zmagali precej zanesljivo na gostovanju v Grosuplju. Glede na zadnje srečanje na večnem derbiju (sezona 2017/18), ko so domačini našim fantom odščipnili točko, so varovanci trenerja Aleksandra Polaka precej drugače vstopili v srečanje, z veliko željo po zmagi. Odlično je srečanje odprl tudi vratar Denis Struna (sedem obramb v prvih petnajstih minutah) in tako so naši hitro povedli z rezultatom 2:8. Domačini so se nato le pobrali in zaostanek zmanjšali na le dva zadetka prednosti (6:8). V odličnem vzdušju, dvorane Brinje v Grosuplju, kapetan Simon Stopar in soigralci niso pustili, da bi domačini izenačili in tako so ponovno pobegnil na varno razliko in jo do konca polčasa zadržali. Polčas so nato dobili z rezultatom 8:12.

Domačinom tokrat, kljub razpoloženemu vratarju Davidu Pekeču (sicer našemu nekdanjemu vratarju), ni uspevalo v napadu, naši pa so na drugi strani dosegali lahke zadetke v napadu. Tako je razlika rasla in 12 minut pred koncem so prvič na srečanju povedli z dvomestno razliko (13:23). Še naprej je blestel vratar Struna, ki je do tega trenutka zbral 16 obramb (in samo 13 prejetih zadetkov). Domačini so nato, ob nekaj naših nezbranih napadih, rezultat znižali in večni lokalni dvoboj se je končal z rezultatom  18:26. Večni lokalni dvoboj je tokrat postregel z (ponovno) odličnim vzdušjem, malim številom golov in samo dvema izključitvama na celi tekmi. 

Vsekakor velja danes pohvaliti celotno ekipo, na čelu s strokovnim štabom, ki je fante odlično pripravilo na lokalni derbi. S tem so se še bolj utrdili na drugem mestu lestvice 1.B lige.

Prvi strelec naše ekipe (in srečanja) je bil tokrat Marko Marojevič, ki je zadel šestkrat. Zadetek (5) manj pa je dosegel Domen Košir. Pri domačinih pa so po trikrat zadeli Matej Slemenjak, Janez Grum in Andraž Podvršič.

Naše člane sedaj čaka novo domače srečanje, in sicer v soboto, 30. novembra 2019 ob 19.00 gostimo ekipo Mokerc KIG!

Denis Struna, vratar RK SVIŠ Ivančna Gorica: “V tekmo smo vstopili zbrano, kot smo se dogovorili v garderobi s trenerjem. Obrambo smo igrali na nivoju kot se zagre, v napadu smo nato dosegali lahke zadetke. Zmaga je zaslužena, mi smo bili bolj zreli tako v obrambi kot v napadu, domačini pa niso našli rešitev za doseganje zadetkov in zmaga je tu.”

1.B liga, 9. krog
RK Grosuplje – RK SVIŠ Ivančna Gorica 18:26 (8:12)
Grosuplje, dvorana Brinje, 300 gledalcev, sodnika Dominik Majer in Boštjan Žitnik
Grosuplje: Zakošek (1 obramba), Pekeč (7 obramb), Stare (4 obrambe); Grum 3, Kitak 2, Kokot, Ferkulj, Hutar 1, Pišek, Slemenjak 1, Harbaš 1, Zafran 2, Podvršič 3, Lukan 2, Cigale 1, Cahan 1
SVIŠ: Struna (16 obramb), Vencelj (3 obrambe), Slapničar; Tekavec,  Knez 3, Zavodnik 3, Stopar, Matej Košir 3,  Pirnat 3, Marojevič 6, Bregar, Kutnar 1, Zaletelj, Debelak 1, Matic Košir 1, D. Košir 5
Sedemmetrovke:  Grosuplje 1 (2); SVIŠ 2 (4)
Izključitve: Grosuplje 2 min; SVIŠ 2 min

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 404 obiskov, današnjih obiskov 1)