Naša članska ekipa je v zaostalem krogu enajstega kroga 1.B slovenske rokometne lige gostovala pri ekipi Brežic in zanesljivo zmagala.

S tem so se varovanci trenerja Aleksandra Polaka vrnili nazaj na drugo mesto lestvice 1.B lige in okrepili samozavest po porazu proti Mokercu in pred sobotno tekmo z ekipo Krškega. Pred srečanjem je bila žogica favoritov, glede na stanje na lestvici, na naši strani  in naši fantje so tako tudi vstopili v srečanje in s hitrim vodstvom 2:5 to tudi potrdili. S tem so kapetan Simon Stopar in soigralci pridobili samozavest in niso dovolili da bi se tekma “lomila”. Prednost so nato postopoma povečali in na polčas odšli z rezultatom 10:16.

Že v začetku drugega dela so hitro prednost povišali in si priigrali najvišjo prednost do tedaj – prednost osmih zadetkov (10:18). Domačini so se v 45. minuti poskušali približati, saj so s trmi zaporednimi zadetki znižali na 21:25. A naši fantje so vseeno rutinirano tekmo pripeljali do konca in z zadnjim sodnikovim žvižgom zmagali z rezultatom 27:33.

Fantje so se z zmago tako vrnili nazaj na drugo mesto lestvice. Prvi strelec tekme je bil naš Domen Košir, ki je zadel sedemkrat. Šestkrat pa je nasprotnikovo mrežo zatresel Denis Zavodnik. 

Sicer pa člani ta vikend, v soboto 14. decembra 2019 ob 19.00, doma gostijo ekipo Krškega. 

1.B liga, 11. krog
RK Brežice – RK SVIŠ Ivančna Gorica 27:33 10:16)
Brežice,  športna dvorana Brežice, 40 gledalcev, sodnika Žiga Budič in Anton Lovrič
Brežice: Kajba, Jagrič, Pajič; Matjašič, Kostanjšek 1, Perko 2, J. Tomše 4, M. Tomše, Bogovič, Kozarič 3, Kučič 4, Baznik 4, Žmavc, Udovič 5, Koprivc 4, Rožman, 
SVIŠ: 
Struna, Vencelj, Podržaj; Tekavec 1, Knez 2, Zavodnik 6, Stopar 3, Matej Košir 4,  Pirnat 2, Marojevič 4, Bregar, Kutnar 3, Zaletelj, Zlatnar, Debelak 1, D. Košir 7
Sedemmetrovke:  Brežice 0 (1); SVIŠ 4 (6)
Izključitve: Brežice 0 min; SVIŠ 8 min

Prispevek pripravil Mitja

 

(Skupno 165 obiskov, današnjih obiskov 1)