V soboto je za prvobeligaške rokometne klube na sporedu dvanajsti krog in mirno lahko rečemo da bo dvoboj med našimi in krškimi rokometaši derbi kroga.

Krčani so pred pričetkom odkrito napovedovali napredovanje med elitno slovensko rokometno ligo, ki ga lovijo že nekaj zadnjih let. A začetek ni šel po načrtih in sledila je menjava na trenerskem stolčku, kjer je Uroša Šerbca zamenjal Ale Kukavica. Krčani so trenutno na petem mestu lestvice z zgolj štirimi točkami zaostanka za našim klubom. Na dosedanjih enajstih tekmah so šestkrat zmagali, enkrat remizirali in štirikrat izgubili.

Z zadnjima dvema zaporednima zmagama so še vedno med favoriti za vrh lestvice in tako naše čaka novo težavno srečanje v domači dvorani. Še posebej lahko kot opozorilo gledamo zadnjo domačo tekmo, kjer je Mokerc odnesel dve točki iz naše dvorane. Matej Košir, med starejšimi v naši ekipi, pred dvobojem meni: “Po porazu z Mokercem smo dosegli pokalno in prvenstveno zmago, kar je sigurno prineslo dodatno samozavest v ekipo. Krško je dobra ekipa, ki ima vsa igralna mesta dobro pokrita. Na začetku sezone so nepričakovano izgubili nekaj tekem, vendar so se po menjavi trenerja spet dvignili. Imajo ambicije za napredovanje v prvo ligo, vendar pa igramo doma in naredili bomo vse, da v tem derbiju točke ostanejo v Ivančni Gorici.”

Dvoboj naših in krških rokometašev bo v soboto, 14. decembra 2019, in sicer ob 19.00 v dvorani OŠ Stična.

SPONZOR TEKME JE: 

  • Avto moto center Kocjančič iz Ivančne Gorice, ki nudi storitve popravila in servisiranja vozil ter 24-urno pomoč na cesti.

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 1)