Naša članska ekipa še naprej zmaguje v napornem ritmu tekme sreda-sobota. Tokrat so gostili ekipo Krškega in zmagali.

Na derbiju kroga 1.B lige so varovanci trenerja Aleksandra Polaka gostili rokometaše Krškega, ki so pred začetkom sezona napovedali boj za prvo ligo. Temu primerno je bil danes tudi dvoboj. Ekipi sta tekmo odprli izredno izenačeno. Naši so sčasoma le trli odpor žilavih gostov. Svoj dvoboj sta v prvem delu prvega polčasa bila oba vratarja, in sicer pri nas Denis Struna ter pri gostih Jure Blaževič. Bolje je vseeno steklo našim, ki so v 21. minuti prvič na tekmi vodili s tremi zadetki prednosti (13:10). Z boljšim zaključkom pa so nato Ivančani dobili polčas z rezultatom 18:13.

V drugi polčas pa so precej bolje stopili gostje, ki so z delnim izidom 1:3 prednost skoraj prepolovili. A naši so, na krilu treh zadetkov danes odličnega Aljaža Kutnarja, ponovno pobegnili na varnih šest zadetkov prednosti (22:16). A zmaga še ni bila v naših rokah, za kar je poskrbel gostujoči vratar Domen Škalički, ki je zaklenil vrata in pomagal soigralcem da so se približali na nevarna dva zadetka zaostanka (27:25 v 48. minuti). A več kot to niso uspeli, po zaslugi dveh pomembnih obramb našega vratarja Gašperja Slapničarja, so naši zaustavili nalet gostov in dvoboj nato v končnici dobili z rezultatom 34:30.

Prvi strelec naše ekipe je bil tokrat Denis Zavodnik, ki je zadel sedemkrat. Ob tem velja omeniti, da so danes mladinki levičarji (Debelak, Kutnar in Domen Košir dosegli kar 14 zadetkov.

V sredo pa sledi nov dvoboj obeh ekip, saj v 1/16 finala pokala Slovenije ponovno gostimo ekipo Krškega. Dvoboj bo v sredo, 18. decembra 2019 ob 19.00. 

Jan Debelak, igralec RK SVIŠ Ivančna Gorica: “Mislim, da smo danes zasluženo zmagali. Garali smo v obrambi, predvsem od desete minute naprej, in tako na koncu zasluženo zmagali na derbiju kroga. Do konca nas čakata še dve tekmi, že v sredo pa se ponovno srečami s Krčani in čaka nas nov težak dvoboj. “

1.B liga, 12. krog
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Krško 34:30 (18:13)
Ivančna Gorica, Dvorana OŠ Stična, 350 gledalcev, sodnika Žan Pukšič in Miha Satlet
SVIŠ: 
Struna (7 obramb), Vencelj, Slapničar (2 obrambi); Tekavec, Knez, Zavodnik 7, Stopar 5, Matej Košir 3,  Pirnat 1, Marojevič 4, Bregar, Kutnar 5, Zaletelj, Debelak 4, D. Košir 5
Krško: Blaževič (8 obramb), Škalički (8 obramb); Zorič 1, Romih 7, Glogovšek, Dular, Škafar 1, Sobotič 3, Dragan 2, Glaser 7, Bizjak, Novak 1, Mlakar 3, Vovk, Ban 5,
Sedemmetrovke:  SVIŠ 4 (7); Krško 3 (5)
Izključitve:  SVIŠ 2 min, Krško 10 min

SPONZOR TEKME JE: 

  • Avto moto center Kocjančič iz Ivančne Gorice, ki nudi storitve popravila in servisiranja vozil ter 24-urno pomoč na cesti.

Prispevek pripravil Mitja

 

(Skupno 196 obiskov, današnjih obiskov 1)