V petnajstem krogu 1.B lige sta se v derbiju kroga pomerila naša članska ekipa in ekipa s prestolnice – RD Slovan. Žal so bili v naši dvorani boljši gostje.

Naša ivanška ekipa je sicer prvi del tekme pričela odlično in, kljub živčnemu začetku na obeh straneh, vodila s 3:1 in 4:2. Gostje so nato izenačili na 4:4, a se naši niso pustili zmesti. Tako so v naslednjih minutah še naprej blesteli in povedli z 8:5. Žal pa gostje niso popustili in naše fante ujeli na 8:8 ter nato, v 22. minuti, prvič na tekmi povedli (8:9). Naše fante je to očitno spodneslo, saj so zaključek prvega polčasa odigrali slabo in gostje so na odmor odšli s prednostjo treh zadetkov (10:13).

V drugem delu tekme je pri domačinih še naprej blestel vratar Selakovič, naša obramba pa tokrat žal ni bila na mestu in posledično so gostje prednost višali. V 42. minuti so tako vodili že s sedmimi zadetki prednosti (15:22). Varovanci Aleksandra Polaka so se nato le prebudili in s tremi zadetki najprej znižali zaostanek na 18:22 in nato devet minut pred koncem tekme še na tri zadetke zaostanka (21:24). Žal pa so bili gostje v končnici enostavno boljši in srečanje dobili z rezultatom 27:30.

Prvi strelec naše ekipe je bil tokrat Aljaž Kutnar, ki je zadel sedemkrat, “lovoriko drugega strelca”  pa so si razdelili Timotej Knez, Denis Zavodnik in Marko Marojevič, ki so zadeli po štirikrat. 

1.B liga, 14. krog
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD LL Grosist Slovan 27:30 (10:13)
Ivančna Gorica, dvorana OŠ Stična, 450 gledalcev, sodnika Rok Kikel in Rok Zupan
SVIŠ: Struna, Vencelj (3  obrambe), Slapničar (4 obrambe); Tekavec, Knez 4, Zavodnik 4, Stopar, Matej Košir 1,  Pirnat, Marojevič 4, Bregar, Kutnar 7, Zaletelj, Debelak 1, Matic Košir 3, D. Košir 3
Slovan: Selakovič 2 (10 obramb), Grudnik, Komar; S. Jovičič 3, Serdinšek Ekart 1, Čemas 3, Skušek 6, Dragar, Topolovec 2, Svečko 2, Pernovšek, Bandalo-Magrič, E. Jovičič, Kotar 4, Sankovič 7
Sedemmetrovke:  SVIŠ 4 (7); Slovan 5 (6)
Izključitve:  SVIŠ 8 min: Slovan 16 min

SPONZOR TEKME JE: 

  • Jože Gale s.p. iz Brega pri Dobu, ki se ukvarja s spravilom in odkupom lesa ter prodajo sekancev in drv.

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 234 obiskov, današnjih obiskov 1)