Z Maticem Koširjem, igralcem ki je član kluba že vse od svojih prvih korakov, smo se pogovarjali o trenutni situaciji glede zaustavitve tekmovanj zaradi koronavirusa, poteku dosedanje sezone, o preživetem času izven rokometa in njegovih ciljih.

Najprej smo se seveda dotaknili najbolj aktualne teme, in sicer prekinitvi vseh rokometnih tekmovanj in s tem prisilnega počitka za rokometaše. S »prihodom« virusa se je torej zaustavilo rokometno tekmovanje. Zanimalo nas je, kakšen je Matičev pogled rešitve po uradnem preklicu tekmovalnega mirovanja?“S pojavom virusa je bila edina prava odločitev, da se vsa tekmovanja prekine, saj je zdravje igralcev na prvem mestu. Sam bi raje videl, da se sezona zaključi, saj bi se tekmovanje lahko zelo zavleklo v poletje, ki pa je navadno namenjeno počitku in pripravi na drugo sezono,” pravi 22-letnik, ki ima kar naenkrat ogromno prostega časa. In kako ga izkoristi? “Časa imam na pretek, zato ga poskušam čim bolje izkoristiti. Veliko dela imamo na faksu, saj imamo predavanja preko interneta, sami moramo opraviti tudi vse naloge, ki bi jih drugače opravili na faksu. Poleg tega pa poskušam biti čim bolj aktiven tako, da tečem in delam vaje za moč. Zvečer pogledam tudi kakšno serijo.

Za člansko ekipo je sedemnajst krogov in kar nekaj težkih zaporednih tekem v zadnjem obdobju. Zaradi neuspešnosti so Matic in soigralci po jesenskem delu (in naslovu podprvaka) padli na četrto mesto. Preverili smo, kje Matic vidi razlog za slabši točkovni uspeh? “V drugem delu sezone smo vedeli, da bomo težje prihajali do točk, saj smo vse tekme proti neposrednim konkurentom za 2. mesto igrali v gosteh. V Hrastniku smo igrali slabo, na Krimu pa smo odigrali dobro srečanje, a nam je na koncu zmanjkalo malo športne sreče.”

Matica navijači poznajo kot rokometaša, kaj pa Matic počne v preostanku dneva (seveda pred in po korona virusu)? “Moj dan se navadno začne ob 6.00, ko se odpravim proti Ljubljani. Obiskujem 3. letnik Fakultete za šport, kjer imamo vsak dan predavanja in vaje. Po faksu grem s sošolci še na kosilo, nato pa se odpravim domov, kjer sledi popoldanski počitek ali pa učenje. Od 19.00 do 21.00 imam trening. Po treningu sledi večerja, morda kakšna serija, potem pa spanje,” nam svoj delovni dan opiše 185 centimetrov visoki igralec, ki se najbolje znajde na položaju srednjega zunanjega in nam še zaupa da “…se po koncu študija vidi  kot učitelj športne vzgoje.”

Za konec pogovora pa nam strelec 78 zadetkov (na 17 tekmah) doda še “… da je njegov cilj se predvsem z leta v leto izboljševati in prevzemati večjo vlogo v ekipi. Sigurno pa bi se bilo zanimivo preizkusiti na višji ravni.”

Prispevek pripravil Mitja
Foto: Boštjan Vidrajz / Flex tools

 

(Skupno 490 obiskov, današnjih obiskov 1)