Tretji novinec v vrstah SVIŠ-a je še en mladi talent in sicer 21-letni vratar Luka Komar, ki prihaja iz Logatca, kjer je tudi napravil svoje prve rokometne korake. Med vratnici je prvič stopil pred 12-imi leti in na turnirjih mlajših dečkov A na 11-ih tekmah dosegel tudi en zadetek.

Njegova rokometna pot se je nato nadaljevala preko vseh kategorij in pri starosti 17 let je prvič zaigral za člansko moštvo domačega Kronosa ter zbral 15 ligaških in en pokalni nastop. V isti sezoni (2016/2017) je hkrati igral tudi za mladinsko ekipo Slovana, kjer je zabeležil 22 nastopov. Nato sta sledili še dve sezoni v katerih je imel dvojno registracijo, kar pomeni, da je nastopal za dve moštvi in sicer za člansko moštvo Kronosa (31 nastopov) in za mladince Slovana (39 nastopov). V končani sezoni 2019/2020 je s člansko ekipo Slovana postal prvak 1. B lige in zbral 18 ligaških ter dva pokalna nastopa.

Osebna izkaznica in kratek intervju

Kako je prišlo do prestopa v novi klub?

V kontakt sem stopil z Aleksandrom Polakom in Boštjanom Koširjem, ki sta mi predstavila načrte in vizijo kluba. Nad predstavljenim sem bil zelo navdušen, načrti kluba so ambiciozni, zato sem zelo vesel, da bom v naslednji sezoni branil barve SVIŠ-a.

Kaj pričakuješ od nove sezone?

V novi sezoni pričakujem da bomo kot ekipa trdo delali, se borili čez celotno sezono in posledično ustvarili dobre rezultate. Na osebni ravni pa si želim, da bi prikazal čim boljše predstave in tako doprinesel k uspehom ekipe.

Kako se boš kar najbolje vklopil v novo sredino?

Nekatere igralce poznam že od prej. Z Markom Marojevićem sem bil tudi soigralec na Slovanu v mladinski selekciji. Z ostalimi pa se bom bolje spoznal tekom sezone in upam, da me bo ekipa dobro sprejela.

Kaj želiš sporočiti navijačem in privržencem SVIŠ-a?

Navijačem želim sporočiti, da bom na vsaki tekmi dal vse od sebe, ter da bomo z ekipo poskušali prikazati dobro igro in še boljše rezultate. Zato upam, da se v naslednji sezoni vidimo v čim večjem številu in ustvarimo dobro vzdušje na tekmah.

 

Luka dobrodošel in srečno!

 

Dejmo SVIŠ!

(Skupno 477 obiskov, današnjih obiskov 1)