Danes predstavljamo še zadnjo v nizu okrepitev v članskem moštvu RK SVIŠ Ivančna Gorica. Iz Celja k nam prihaja mladi, 18-letni Jernej Mlakar, ki bo zaostril konkurenco med vratnicama. Bodoči študent bo pomemben člen tudi v mladinski ekipi, ki bo še četrto leto zapored nastopala med prvoligaško konkurenco.

Jernej je član matičnega kluba RK Celje Pivovarna Laško vse od sezone 2012/2013, ko je začel z nastopanjem pri mlajših dečkih. Tudi pri njemu lahko zapišemo, da je serijski udeleženec finalnih turnirjev za najboljše v državi.

Je pripadnik generacije letnika 2001, ki je v našem klubu najuspešnejša generacija, saj je v šestih letih spisala kar 5 uvrstitev na zaključni turnir, osvojila 3 naslove državnih prvakov in dva druga mesta. Ravno SVIŠ in Celje sta imela napete medsebojne dvoboje, tako, da je Jernej šele v tretjem poizkusu (sezona 2017/2018) proti SVIŠ-u prišel do prvega naslova državnega prvaka v svojem letniku in to prav v naši osnovnošolski dvorani pred nabito polnimi tribunami, kjer se je okitil tudi z nazivom najboljšega vratarja turnirja. Kot izjemno talentiran vratar je Mlaki, kot je njegov vzdevek, namreč nastopal tudi za starejšo kategorijo in s celjskimi mladinci v treh zaporednih sezonah osvojil naslov državnega prvaka. Svoj debi med člansko ekipo Celja PL je dočakal na pokalni tekmi v Slovenj Gradcu (12. december 2018), ko je vpisal tudi prvo obrambo. V isti sezoni (2018/2019) je za člane nastopil na treh pokalnih tekmah in eni tekmi končnice, med tem, ko je pri mladincih zbral 21 nastopov in dosegel tudi 3 zadetke. V predčasno končani sezoni je v članskem moštvu zbral 2 ligaška nastopa in en pokalni nastop, pri mladincih pa na 15-ih tekmah dosegel tudi zadetek. Na lestvici 1. mladinske lige so Celjani ob koncu zasedli 3. mesto in bili le za točko boljši od ivanških rokometašev.

Osebna izkaznica in kratek intervju

Kako je prišlo do prestopa v novi klub?

Želel sem si novih izkušenj v članski selekciji, RK SVIŠ je pokazal zanimanje, do dogovora pa je prišlo zelo hitro.

Kaj pričakuješ od nove sezone?

Pričakujem uspešno sezono, borbo za vrhunsko uvrstitev ter nabiranje izkušenj zase.

Kako se boš kar najbolje vklopil v novo sredino?

Veliko igralcev že poznam, saj smo po večini iste starosti in smo že igrali drug proti drugem, tako da pri vključevanju v ekipo ne bom imel težav.

Kaj želiš sporočiti navijačem in privržencem SVIŠ-a?

Veselim se igranja pred polnimi tribunami v domači dvorani. Upam, da se vidimo skupaj v čim večjem številu in v izjemnem vzdušju.

Dobrodošel Jernej!

 

Dejmo SVIŠ!

(Skupno 489 obiskov, današnjih obiskov 1)