Včeraj smo v Dvorani OŠ Stična spremljali tekmo prvega kroga med domačim SVIŠ-em in gosti iz Dol TKI Hrastnika. Glede na pretekle dvoboje smo pričakovali napeto in izenačeno srečanje, toda naša mlada ekipa je izvrstno začela prvenstvo in zanesljivo slavila ter vknjižila prvi dve točki.

Sezono 2020/2021 so kot prvi s sredine igrišča začeli domači fantje in že v prvem napadu zatresli nasprotnikovo mrežo. Tudi v obrambi so odlično opravili svoje delo in vse do 7. minute gostom niso pustili do zadetka (3-1). Ko je novinec v ivanškem golu, Luka Komar, v 8. minuti Dolanom zaustavil še drugi strel iz 7-metrov je bila prednost znova 3 zadetke (4-1). Žoga v napadu je lepo tekla, Matic Košir je vlekel niti ivanške igre in izkoriščal luknje v obrambi gostov, s krilnih položajev pa sta bila nezgrešljiva Aljaž Kutnar in Timotej Knez. V 13. minuti je bil izid 9-3 in gostujoči trener je zahteval minuto odmora. Toda slednja ni pomagala in domači so preko bratov Košir svoje vodstvo še povišali (11-3). Prednost se je nato vseskozi gibala med +7 in +8, do polčasa pa narasla na visokih +10 (22-12).

V drugem delu srečanja so gostje iz Dola pri Hrastniku v 39. minuti po treh zaporednih zadetkih prednost stopili na 6 zadetkov (24-18), toda tudi Ivančani so zadeli trikrat zapored (27-18). Sledila je igra gol za gol, nato pa so naši zopet stopili skupaj in v 50. minuti povedli z najvišjo prednostjo na tekmi (35-21). Na mestu zunanjega igralca sta bila odlična Vidmar in Jerlah, s krila pa je nasprotnikov gol polnil Zavodnik. Trener Aleksander Polak je priložnost za igro ponudil prav vsem igralcem, ki jih je imel na voljo, vsak je dodal svoj del, k čemur priča tudi končni rezultat (40-28) in visoka, vendar zaslužena zmaga.

Prvi strelec naše ekipe je bil Matic Košir z 9-imi zadetki, 7 jih je dodal nezgrešljivi Kutnar, po 5 pa Zavodnik in Domen Košir. Vratarji so zbrali 14 obramb in pomembno pripomogli k zmagi. Pri gostih je 6 zadetkov dosegel Brilej, 5 pa Gregor Klepej.

Po srečanju smo za kratek komentar poprosili čuvaja mreže, Luko Komarja, ki je povedal naslednje: “Pred samim začetkom tekme se je videlo, da imamo željo in da borbenosti na igrišču ne bo manjkalo. To smo potem pokazali z dobro igro v obrambi in dobro izdelanimi napadi. Poleg tega je vsak, ki je prišel v igro dal svoj maksimum, kar je pripomoglo h končnemu rezultatu. Rad bi se zahvalil tudi našim navijačem, ki so se kljub trenutnim omejitvam zbrali v lepem številu in pomagali ekipi do prve domače zmage v novi sezoni.”

Naslednje srečanje naših fantov bo to soboto, 3. oktobra 2020, ko v domači dvorani gostijo ekipo Rudarja iz Trbovelj. Srečanje se prične ob 19. uri.

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Dol TKI Hrastnik 40-28 (22-12)

Ivančna Gorica, športna dvorana OŠ Stična, 150 gledalcev, sodnika Dušan Deržek in Bojan Brecelj.

SVIŠ Ivančna Gorica: Komar (7 obr. – 2 x 7m), Mlakar (5 obramb), Hasić (2 obr. – 1 x 7m), Tekavec, Knez 4, Zavodnik 5, Kutnar 7, Pirnat 1, Sašek 2, Bregar, Jerlah 3, Zaletelj, Windischer 2, Košir Matic 9 (2), Košir Domen 5, Vidmar 2; Trener: Aleksander Polak.

Dol TKI Hrastnik: Seme, Rebevšek (3 obr.), Brilej 6, Klepej 5, Ajdari 3, Moljk 3, Zobarič, Krajnc, Drobež 2, Hribšek, Veršovnik 2, Blagotinšek 2, Simončič 3, Hohnjec 2; Trener: Šterbucl Jure.

Sedemmetrovke: SVIŠ 2 (3), Dol 2 (6)

Izključitve: SVIŠ 6 min, Dol 10 min / RK Ajdari (60′)

(Skupno 181 obiskov, današnjih obiskov 1)