Ivanški rokometaši so na včerajšnji tekmi 2. kroga končnice za prvaka proti zasedbi RK Dol TKI Hrastnik pričakovano prišli do drugega para točk. Pred zadnjimi tremi krogi na lestvici zasedajo drugo mesto in imajo pred najbližjimi zasledovalci iz Krškega 5 točk prednosti. Že v sredo (2. junij) si lahko na gostovanju v Brežicah zagotovijo napredovanje med prvoligaško druščino, kamor je že uvrščena zasedba Šmartnega. Nato do konca prvenstva sledita še gostujoča tekma v Krškem (5. junij) in zadnja tekma v sezoni, ki jo bodo SVIŠ-evi igralci pred domačo publiko odigrali 12. junija, proti vodilni ekipi Šmartnega.

Že v prvi minuti je mrežo domače ekipe načel Kutnar (0-1), nato pa smo naslednji zadetek videli šele v 7. minuti, ko je bil uspešen Sašek (0-2). V vmesnem času je bil med vratnicama, s tremi obrambami, odličen slavljenec Komar. Uspešno se je po večtedenski odsotnosti zaradi poškodbe vrnil Zavodnik, ki je zadel za 0-3. Sašek in Marojevič sta v 11. minuti še povečala prednost (0-5),vendar so domači naredili delni izid 3-0 in se na polovici polčasa približali na 3-5. Nato so se Ivančani vendarle nekoliko zbrali in prek Kneza, ki je dosegel naslednje 4 zadetke, začeli večati razliko (3-6, 5-9). Po enkrat sta bila uspešna še Jerlah in Vidmar, izid polčasa pa je postavil Pirnat (6-12).

Po dobrih štirih minutah drugega dela je prednost SVIŠ-a znašala sedem zadetkov (7-14), toda domači se niso predali in znižali izid (9-14). Sledile so minute Zavodnika, ki je 20 minut pred koncem srečanja povišal prednost na 10-18, v vratih pa je bil še naprej uspešen Komar. Strateg ivanške zasedbe je nato naredil nekaj menjav in porazdelil igralne minute. Podržaj je nadaljeval delo Komarja, v napadu pa je do izraza prišel Jerlah, ki sta mu pomagala Tekavčič in Kutnar. V zadnji minuti je svoj drugi zadetek dosegel Bregar, končni izid pa je po lepi podaji Tekavčiča postavil Knez (21-32).

Strelsko so bili tokrat odlično razpoloženi Zavodnik, Knez in Jerlah s po šestimi zadetki, 4 je prispeval Tekavčič. Tudi vratarji so opravili svoje delo in pripomogli k visoki in pričakovani zmagi.

RK Dol TKI Hrastnik : RK SVIŠ Ivančna Gorica 21-32 (6-12)

Dvorana Dolanka, sodnika Miklavčič in Hotko

Dol: Seme, Brilej, Klepej 4, Orter, Zobarič 3, Rebevšek, Krajnc, Molk 2, Simončič 3 (2), Veršovnik, Hohnjec 9 (2); Trener: Šterbucl Jure.

SVIŠ: Komar, Knez 6, Zavodnik 6, Tekavčič 4, Mlakar, Kutnar 3, Pirnat 1, Podržaj, Marojevič 1, Sašek 2, Bregar 2, Jerlah 6, Košir M., Košir D., Vidmar 1; Trener: Polak Aleksander.

Kot že rečeno, naslednja tekma ekipo RK SVIŠ Ivančna Gorica čaka v sredo, 2. junija, ko se bodo podali na gostovanje v Brežice, kjer si že lahko zagotovijo nastop med prvoligaško elito. Srečanje se prične ob 19.30 uri, za neposredni prenos bo poskrbljeno.

 

DEJMO SVIŠ!!!

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)