Rokometni praznik v Ivančni Gorici se je iztekel po željah domačih igralcev in privržencev kluba. Na odločilni tekmi za naslov prvaka so namreč rokometaši SVIŠ-a zasluženo slavili in se ekipi Šmartnega tako oddolžili za edini poraz v sezoni. Derbi na igrišču, derbi na tribunah, na koncu pa skupno slavje obeh ekip, ki bosta v prihodnji sezoni nastopali med prvoligaško elito v NLB ligi. Hvala vsem, ki ste s svojim obiskom in navijanjem poskrbeli, da smo po dolgem času zopet lahko začutili tisti pravi rokometni utrip.


RK SVIŠ Ivančna Gorica : RD Herz Šmartno 32-26 (19-15)

SVIŠ: Komar, Tekavec 4, Knez 1, Zavodnik 6, Tekavčič 1, Mlakar, Kutnar 4, Pirnat, Podržaj, Marojevič 4, Sašek 1, Jerlah, Zaletelj, Košir M. 4, Košir D. 1, Vidmar 6; Trener: Polak Aleksander.

Šmartno: Sadar, Žižek Je., Škrabanja 6, Justin 7, Požek, Rozina 5, Ostrež, Muratovič, Žižek Ju. 2, Jerina U., Cirar, Jerina T. 1, Močnik, Kukovica, Bučar 1, Grum 4; Trener: Šmejc Aleš.

Ivanški mladci so v srečanje vstopili samozavestno in odločno. Na krilnih položajih sta blestela Zavodnik in Kutnar, Matic Košir pa je bil zanesljiv s črte sedmih metrov, zato je bil gostujoči trener že v 6. minuti, pri izidu 5-1, primoran vzeti minuto odmora. Mlakar je zaustavil strel gostov, Zavodnik pa je še povišal vodstvo domačih (6-1). Marojevič in Vidmar sta poskrbela, da se prednost ni prehitro zmanjšala (7-2, 8-3). V 13. minuti so se Šmarčani približali na 3 zadetke (10-7), v 18. minuti pa so imeli domači le še 2 zadetka prednosti (12-10). Nato  so do izraza prišli kapetan Tekavec, organizator igre Marojevič in mladi Vidmar, ki so poskrbeli, da je ivanška zasedba na polčas odšla z lepo prednostjo štirih zadetkov (19-15).

V nadaljevanju so gostujoči igralci znižali izid in se približali na -2 (21-19, 22-20), nato pa se v 39. minuti znova vrnili v tekmo (22-21). Vidmar je prednost podvojil, toda Šmarčani so se še enkrat več približali (23-22). Sledilo je obdobje, ko je v vratih blestel Komar, v napadu pa so rokometaši SVIŠ-a zadevali iz vseh položajev in z delnim izidom 6-0 poskrbeli za najvišjo prednost na srečanju (29-22). Gostujoča zasedba je po 12 minutnem strelskem mrku v 53. minuti izid znižala (29-23). Po zadetku Saška je bila prednost pred zadnjimi petimi minutami neulovljivih 9 zadetkov (32-23), slavje v domači ekipi se je začelo, Šmarčani pa so nato s tremi zadetki nekoliko omilili poraz (32-26).

Izjavi po tekmi:

Domen Košir, igralec: »Tekmo smo začeli odločno in si hitro priigrali prednost, ki smo jo obdržali do konca polčasa. V nadaljevanju so se nam gostje sicer uspeli približati, vendar smo s pomočjo vratarjev spet naredili razliko in tekmo varno pripeljali do konca.«

Amadej Jerlah, igralec: »V zadnjo tekmo proti Šmartnemu smo vstopili dobro pripravljeni, zato smo igrali sproščeno. Zelo smo se veselili domače tekme, saj smo imeli veliko spodbudo navijačev s tribun, kar je pričaralo posebno vzdušje, ki ga nismo bili deležni že dolgo časa. Vse to je pripomoglo k zmagi in osvojitvi 1. B lige.«

Slavje ivanške ekipe

Za konec je sledila še podelitev medalj in pokala za najboljšega v 1. B ligi. Ta čast je pripadla županoma obeh občin, Dušanu Strnadu in Rajku Meserku, ki sta jima pomagala podžupan Tomaž Smole in komisar lige Aleš Jug. Po uradnem delu in fotografiranju se je skupno slavje obeh zasedb nadaljevalo še dolgo v noč. Čestitke vsem igralcem, strokovnemu vodstvu in privržencem obeh klubov. SVIŠ in Šmartno, srečno v novi sezoni!!!

(Skupno 187 obiskov, današnjih obiskov 1)