Sezona se še ni dobro končala, že je moralo vodstvo kluba hitro zavihati rokave. V novi tekmovalni sezoni, ko bo ekipa RK SVIŠ Ivančna Gorica še osmič v svoji zgodovini nastopala med prvoligaško elito, se je klub okrepil s krožnim napadalcem Janom Bevcem in levičarjem Janom Hočevarjem, ki bo dobrodošla okrepitev na desnem zunanjem.

Prvi izmed obeh Janov (Bevec) je stari znanec SVIŠ-a, saj je sezono in pol (med letoma 2016 in 2017) že nosil dres ivanške ekipe, nato se je vrnil v svoj matični klub MRK Krka Novo mesto. Prvič je v članskem moštvu zaigral v sezoni 2014/2015 in na 14-ih tekmah dosegel 6 zadetkov, vpisal pa je tudi en pokalni nastop. V naslednji sezoni je v prvem delu nastopal za člansko moštvo Krke (7 tekem – 1 zadetek), nato pa odšel na kaljenje v SVIŠ (18 nastopov, 29 zadetkov ter 1 pokalni nastop in 1 zadetek). V sezoni 2016/2017 je za Ivančane odigral 19 tekem in dosegel 8 zadetkov ter vpisal še en pokalni nastop. Po koncu sezone se je vrnil v matični klub in vsa leta več kot uspešno nastopal za člansko moštvo. Na 93-ih prvoligaških tekmah je dosegel 141 zadetkov, na  12-ih pokalnih tekmah pa vknjižil 14 zadetkov.  Bil je tudi del ekipe, ki je z osvojitvijo super pokala dosegla največji klubski uspeh (Krka je bila za zadetek boljša od Celja). 24- letni novomeščan bo tako odlična okrepitev na črti šestih metrov.

Desni zunanji Jan Hočevar pa je Trboveljčan, ki je zadnji dve sezoni igral za RK Maribor Branik. 21-letni levičar je svoje prve nastope med člansko konkurenco vpisal v sezoni 2015/2016, ko je na 13-ih tekmah za Rudar dosegel 8 zadetkov. V naslednjih treh sezonah je nato zelo uspešno nastopal za domače moštvo in zbral 69 ligaških nastopov ter 318 zadetkov. Dodal pa je še dve pokalni tekmi, na katerih je dosegel 12 zadetkov. Na podlagi odličnih iger ga je v svojo sredino zvabil mariborski Branik, kjer je na 47-ih tekmah v prvi slovenski rokometni ligi dosegel 41 zadetkov. V lanski sezoni je vpisal tudi dva pokalna nastopa, na katerih je dosegel 8 zadetkov. Trboveljčan je bil stalni član slovenske rokometne reprezentance, nazadnje pa je z njo uspešno nastopal na kadetskem (U-19) svetovnem prvenstvu v Severni Makedoniji.

Osebna izkaznica

Osebna izkaznica obeh Janov

Kratek intervju z novima okrepitvama

1. Kako je prišlo do prestopa v SVIŠ?

Bevec: Trener Aleksander Polak me je kontaktiral in izrazil željo, da si me klub želi v ekipi za prihodnjo tekmovalno sezono. Predstavil mi je cilje ter mojo vlogo v ekipi. Lahko rečem, da odločitev ni bila pretežka in sem srečen, da bom svojo rokometno kariero nadaljeval v Ivančni Gorici.

Hočevar: Najprej me je kontaktiral trener RK SVIŠ Ivančna Gorica Aleksander Polak in mi predstavil idejo o sodelovanju, ki mi je bila zelo všeč, zato smo se tudi hitro dogovorili in podpisali pogodbo.

2. Kaj pričakuješ od nove sezone?

Bevec: Od sezone pričakujem, da se v pripravljalnem obdobju na prvenstvo z ekipo čim bolje uigramo ter zmagovalno začnemo tekmovalno sezono. Vse od prve tekme si želimo prikazati gledljiv in atraktiven rokomet ter se vsakemu nasprotniku čim bolje zoperstaviti. Predvsem pa želim, da skupaj z našimi navijači ohranimo domačo dvorano nepremagljivo.

Hočevar: Pričakujem zanimivo sezono, v kateri bomo odigrali veliko tekem proti različnim tekmecem, prav na vsaki izmed teh tekem pa se bomo trudili predstaviti v najboljši možni luči in čim večkrat seveda tudi zmagati.

3. Kako se boš kar najbolje vklopil v ekipo?

Bevec: V preteklosti sem že igral kot posojen igralec za SVIŠ Ivančna Gorica. Z večino fantov sem že igral in ohranil dobre stike vse do danes. Tako, da ne vidim nobenih težav pri prilagajanju na novo okolje.

Hočevar: Trenerja poznam že od prej iz mlajših reprezentančnih selekcij, tako da mi je njegova rokometna vizija že precej dobro poznana. Prav tako poznam skoraj celotno ekipo, saj sem proti SVIŠ-u odigral že veliko tekem, tako v svoji starostni kategoriji, kot tudi v 1. B rokometni ligi. Zato predvidevam, da se bom v ekipo hitro vklopil in bomo lahko skupaj uspešno vkorakali v začetek sezone.

4. Kaj želiš sporočiti navijačem in privržencem SVIŠ-a?

Bevec: Navijačem in privržencem SVIŠA-a obljubljam, da se bom vsak trening in tekmo maksimalno potrudil ter pomagal klubu izpolniti in nadgraditi vse klubske cilje za prihajajočo sezono. Obenem pa vabim vse navijače, da nas v prihajajoči sezoni pridejo podpreti v čim večjem številu.

Hočevar: Vem, kako zveste in glasne navijače ima SVIŠ, zato si zagotovo želim, da bi nas lahko v prihodnji sezoni spremljali in za nas navijali v živo, tako doma, kot tudi v gosteh. Osebno pa lahko obljubim, da bo na vsaki tekmi cilj zmaga, ne glede na to, kdo je nasprotnik.

Jan Bevec in Jan Hočevar, dobrodošla!

DEJMO SVIŠ!

(Skupno 482 obiskov, današnjih obiskov 1)