Prejšnji teden smo predstavili oba Jana (op. Bevec in Hočevar), danes pa je na vrsti Nejc Ropič, ki se vrača v matični klub na posojo. Član trebanjskega Trima bo v naslednji tekmovalni sezoni tako nastopal za domači klub, kjer je naredil tudi prve rokometne korake.

Svojo rokometno pot je Nejc začel v sezoni 2012/2013, ko je nastopal za Mlajše dečke A in B. Na 24-ih tekmah je dosegel 2 zadetka, že v naslednji sezoni pa na 41-ih tekmah zabeležil 101 zadetek. Levi zunanji je s svojo generacijo letnika 2003 nato zelo uspešno nastopal v vseh starostnih kategorijah in se večkrat uvrstil tudi na finalne turnirje, kjer je med drugim osvojil 2. in 3. mesto ter bil izbran v idealno sedmerico turnirja. Na 324-ih uradnih tekmah za SVIŠ je vpisal kar 884 zadetkov. V sezoni 2018/2019 je vpisal tudi prvi nastop v članski konkurenci in sicer v 18. krogu 1. lige proti zasedbi Kopra, ko je SVIŠ na domačem igrišču slavil z izidom 27-26. Nato se je Nejc odločil, da bo svojo rokometno pot nadaljeval v sosednjem klubu Trimo Trebnje. V prvi sezoni je za kadete na 20-ih tekmah dosegel 147 zadetkov, pri mladincih pa na 7-ih tekmah vpisal 12 zadetkov.

V pravkar končani sezoni je pri mladincih na 14-ih tekmah dosegel 45 zadetkov, pri članih pa na 8-ih tekmah v prvi ligi vpisal 3 zadetke. Svoj debi na članski tekmi za Trimo je vpisal proti Izoli in bil uspešen 2-krat. Nejc je bil v kadru tudi na obeh evropskih tekmah proti zasedbi Tatabanye in vpisal 1 zadetek.

Kratek intervju

1. Kako je prišlo do stika / prestopa v klub?

Kontaktiral me je trener Aleksander Polak in mi predstavil mojo vlogo v ekipi. Ideja mi je bila všeč, zato smo se dogovorili, da prihodnjo sezono v članskem moštvu nastopam kot posojen igralec RK Trimo Trebnje.

2. Kaj pričakuješ od nove sezone?

V pripravljalnem obdobju si želim, da se z ekipo čim bolje uigramo. Na vsaki tekmi želimo dati svoj maksimum. Sam pa si želim čim več minutaže na igrišču in čim večji napredek.

3. Kako se boš kar najbolje vklopil v ekipo?

Ekipo dobro poznam še od prej, saj sem z večino igral že v mlajših kategorijah.

4. Kaj želiš sporočiti navijačem in privržencem SVIŠ-a?

Predvsem si ponovno želim polnih tribun na domačih tekmah. Na vsaki tekmi bo cilj zmaga. Vabim vse navijače, da v prihodnji sezoni vsako tekmo zapolnijo tribune.

Nejc dobrodošel in srečno v novi sezoni!

(Skupno 403 obiskov, današnjih obiskov 1)