Včeraj smo bili v Ivančni Gorici priča lepi rokometni predstavi, ki so jo domači fantje začinili z dvema zelo pomembnima točkama. Proti mariborskemu Braniku so Ivančani po polčasu zaostajali za zadetek (12-13), nato pa v drugem delu prejeli samo 7 zadetkov in se veselili zmage z izidom 25-20.

V začetku srečanja je bila rahla pobuda na strani gostov iz štajerske (0-1, 2-2), v 6. minuti pa je Zavodnik poskrbel za prvo prednost domače ekipe (3-2). Za novo vodstvo so dvakrat zapored zadeli Mariborčani (3-4), Mlakar pa je  med vratnicama poskrbel, da prednost ni bila še višja. Matic Košir je v 12. minuti izid znova izenačil (5-5), nato pa so varovanci Luke Žvižeja prišli do nekoliko občutnejše prednosti (5-8). Reagiral je domači strateg in ivanški rokometaši so preko Kutnarja, Kneza in Tekavčiča izid poravnali na 8-8. Gostje so zopet nekoliko ušli (8-10, 10-13), vendar sta Marojevič in Knez, ki je zadel tik pred iztekom polčasa, približala domače le na zadetek zaostanka (12-13).

Novo izenačenje (14-14) je sledilo v 4. minuti nadaljevanja, napad kasneje pa je Marojevič po strelu s sedmih metrov poskrbel za drugo vodstvo domače ekipe (15-14). Na krilih glasne spodbude s tribun so domači v 42. minuti povedli za +3 (17-14). Gostje so znižali (17-15) in prekinili strelski post, ki je trajal kar 12 minut. Bevec je v 47. minuti poskrbel za lepo prednost (19-15), ki so jo nato domači še nadgrajevali. Z odlično obrambo, ki ji je poveljeval Mlakar, smo počasi začeli verjeti v novo zmago, prvo na domačem terenu. Knez je bil vroč v napadu, svoje so dodali tudi preostali igralci, tako, da dvomov o končnem zmagovalcu kmalu ni bilo več. Za najvišjo prednost domače ekipe je v 58. minuti poskrbel Sašek (25-19), končni izid 25-20 pa so postavili gostje.

Igralec tekme je zasluženo postal Jernej Mlakar, ki je zbral 14 obramb. Strelsko je izstopal Timotej Knez s petimi zadetki, 4 je dodal Matic Košir, ki je po srečanju povedal: »V prvem polčasu smo igrali solidno obrambo, vendar v napadu naredili preveč napak, če se ne motim smo imeli 8 izgubljenih žog. Za drugi polčas smo se dogovorili, da moramo bolj paziti žogo v napadu in da nadaljujemo tako obrambo, to nam je tudi uspelo. Še malo smo dvignili nivo obrambe in prejeli samo 7 zadetkov, Mlakar je odlično branil v golu, tudi krila so v 2. polčasu odlično zadevala, mislim, da ni bilo zgrešenega strela. Z ekipno igro smo jih premagali za 5 zadetkov. Hvala tudi navijačem, bilo jih je res veliko. Lepo je igrati pred polno tribuno doma, tako da vabljeni tudi v petek v Šmartno (op. 29. oktobra ob 19. uri).«

NAVIJAMO ZA SVIŠ!!!

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)