V petkovem sporedu 8. kroga Lige NLB sta na vrsti dve srečanji. Naši rokometaši se podajajo na lokalni rokometni derbi k ekipi RD Herz Šmatna. Stari znanci zadnjih dveh sezon, s katerimi smo bili bitko za prvo ligo in jo oboji tudi dobili. Srečanje se prične ob 19. uri, na gostovanje v ne prav oddaljeno Šmartno pa vabimo vse ivanške privržence. Dejmo SVIŠ!

Ekipi se med sabo dobro poznata, skrivnosti praktično ni, boj za točke bo tako znova odprt do zadnjih minut. Pričakujemo izenačeno srečanje, na koncu pa bo slavilo tisto moštvo, ki bo pokazalo več borbenosti in spretnosti tako v obrambi kot napadu. Praktično celo sezono so odločujoči dejavnik tudi razpoloženi vratarji.

Zadnje srečanje teh dveh nasprotnikov sega v konec maja, ko sta se v Ivančni Gorici tekmeca pomerila za naslov prvaka 1. B lige. Že na polčasu so imeli domači rokometaši pred nabito polno dvorano rezultatsko prednost (19-15), ki so jo ob koncu tekme še nekoliko povišali (32-26) in se zasluženo veselili naslova prvaka. Le dober mesec dni pred tem pa je potekala tekma rednega dela v Šmartnem, kjer smo videli obrnjeno zgodbo. Če sta bili ekipi po polčasu še izenačeni (12-12), pa so na koncu slavili domačini (29-24). Sezono pred tem sta tekmeca zaradi epidemije korona virusa in predčasnega zaključka sezone odigrala samo eno srečanje. V Šmartnem so bili boljši domačini z izidom 39-33 (polčas 21-15).

Za kratko izjavo pred lokalnim derbijem smo poprosili Nejca Ropiča, ki bo tudi danes pomemben člen predvsem v obrambnih zadolžitvah: “Danes gostujemo pri Šmartnem, kjer nas čaka težka tekma. Obe ekipi potrebujeta te točke. Le z našo trdno obrambo in pametno igro v napadu lahko to tekmo zmagamo. Vabim vse navijače, da nas pridejo spodbujat (op. Šmartno – Dvorana Pungrt ob 19. uri)!”

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)