Po krajšem tekmovalnem premoru, smo včeraj v Dvorani OŠ Stična spremljali dvoboj 9. kroga med domačim SVIŠ-em in gosti iz Kopra. Slednji so po težki in napeti tekmi ter s pomočjo odlično razpoloženega vratarja odnesli poln točkovni izkupiček. 

Prvi so mrežo načeli domači igralci, s sedmih metrov je bil uspešen Marojevič. Gostje so s tremi zaporednimi zadetki Poklarja povedli z 1-3. V vratih je znova dobro začel Komar, Denis Zavodnik pa je v 9. minuti s svojim tretjim zaporednim zadetkom Ivančane popeljal do izenačenja (4-4). Gostje so še enkrat povedli, Marojevič je izid znova izenačil (5-5). Igralci Kopra so prevzeli rahlo pobudo in povedli s tremi zadetki (5-8). Hočevar in Kutnar sta poskrbela, da se je prednost zmanjšala (7-8). Toda ne za dolgo, saj je Žagar goste znova popeljal v vodstvo s +3 (7-10). Marojevič in Zavodnik sta domače še enkrat več približala (9-10), vendar so Koprčani na polčas odšli z rezultatsko prednostjo treh zadetkov (11-14).

Mlakar je z ubranjenim strelom odlično odprl drugi polčas, Matic Košir pa s sedmih metrov znižal na 12-14. V 35. minuti je bil znova uspešen in poskrbel za prvo izenačenje v nadaljevanju (15-15). Koper je s pomočjo Jelovčana znova prišel do prednosti dveh zadetkov (15-17, 16-18). V 40. minuti je Hočevar začel preobrat domače ekipe, Marojevič je s prekrasnim zadetkom izenačil (18-18), nato pa v napadu izkoristil obrambo Mlakarja in s sedmih metrov povedel domače v vodstvo z 19-18. Toda zopet je bil večkrat na pravem mestu Jelovčan in gostje so nekoliko ušli (19-22). Knez je 10 minut pred koncem srečanja SVIŠ približal na 2 zadetka zaostanka (21-23). Kljub izjemni borbenosti in želji, pa žoga ni hotela v Koprski gol, saj je bil Jelovčan vedno znova na mestu. V 56. minuti je bil izid 21-25. Za nekaj upanja sta poskrbela Tekavčič (22-25) in Bevec (23-26), vendar so gostje kmalu razrešili vse dvome o zmagovalcu (23-28). Knez je v zadnjih sekundah postavil končni izid 24-28.

Po srečanju je svoje misli strnil Denis Zavodnik: “Tekma je bila težka, z našimi lastnimi napakami smo prišli do tega, da je Koper zasluženo zmagal. Škoda na koncu, mislim, da smo si glede na prikazano zaslužili vsaj točko. Vsekakor pa preveč tehničnih napak v prvem polčasu. Čestitke Kopru za zmago.”

Naslednje srečanje ivanške rokometaše čaka v soboto, 20. novembra 2021 ob 19. uri, ko se odpravljajo na vroče gostovanje v Ormož.

Navijamo za SVIŠ!

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)