Tudi po včerajšnji tekmi Ivančani niso popravili neugodne statistike gostovanj v Ormožu. Domačini so po 60-ih minutah slavili z izidom 32-25 in se tako s točko več povzpeli na 10. mesto prvenstvene lestvice. Rokometaši SVIŠ-a ostajajo pri šestih točkah in zasedajo 12. mesto. Razlika do 6. mesta ni velika, toda potrebno bo začeti zbirati točke. Do konca prvega dela naše igralce čakajo še domača tekma s Slovanom in Celjem, pred tem pa še gostovanje v Ribnici. V decembru se bo odvila tudi 1/16 Pokala Slovenije.

Tekmo so bolje odprli domači in nekajkrat povedli z dvema zadetkoma prednosti. SVIŠ je izid prvič izenačil pri rezultatu 4-4, ko je tekla 12. minuta. Zavodnik, Matic Košir in Tekavec so v naslednjih petih minutah poskrbeli za največjo prednost gostujoče ekipe 5-7. Reagiral je domači strateg, kar je prebudilo Ormožane, ki so z delnim izidom 5-0 povedli s +3 (10-7). V vratih je nekajkrat uspešno posredoval Mlakar, Matic Košir in Kutnar pa sta ivanške rokometaše približala le na zadetek zaostanka (10-9). Toda zopet so sledili trije zaporedni zadetki domačih, ki so prišli do največje prednosti na srečanju (13-9). Ropič je pred odmorom znižal na 13-10.

Tudi nadaljevanje je potekalo po notah Jeruzalemčkov, ki so prednost v 39. minuti še povišali (19-13). Sledila je nekoliko boljša igra Ivančanov, ki so tudi s pomočjo Komarja uspeli znižati na 22-18. Po četrtem zadetku Ropiča in prav takšnem zaostanku, so SVIŠ-evi igralci vstopili v zadnjih 10 minut dvoboja, toda rezultata jim ni uspelo preobrniti. Nekoliko preveč napak in zgrešenih priložnosti so pripeljali do zaslužene zmage Ormožanov, ki so ob koncu dvoboja slavili z izidom 32-25.

Čudič in Šulek sta pri domačih dosegla po 6 zadetkov, pri Ivančanih pa sta bila Matic Košir in Marojevič natančna 5 krat.

Kapetan Robert Tekavec je po tekmi povedal: “Naredili smo preveč napak, da bi bili lahko na Hardeku konkurenčni Ormožanom. Pred tekmo smo pričakovali, da bi nam lahko uspelo presenečenje. V prvem in drugem polčasu smo imeli nekaj temnih minut. Tekmeci so nam ušli na sedem zadetkov in ni bilo več rešitve. Čestitam jim za zmago, pohvalil pa bi navijače, ki so se odrezali odlično.”

Kot že rečeno, naslednji dvoboj ivanške rokometaše čaka na domačem parketu, ko bodo v 11. krogu gostili ljubljanski Slovan. Tekma bo v soboto, 4. decembra ob 19. uri v Dvorani OŠ Stična.

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)