Včeraj je preko spleta potekala osrednja svečanost ob prazniku dneva samostojnosti in enotnosti s podelitvijo priznanj športnikom občine Ivančna Gorica za leto 2021. Zaradi znanih razmer in omejitev je bila svečanost vnaprej posneta, na praznični dan so bili razglašeni športniki leta, ki prihajajo tudi iz vrst našega kluba. To so članska ekipa RK SVIŠ Ivančna Gorica, Simon Vidmar, Denis Zavodnik in Tomaž Zelko. Čestitamo!

Župan Dušan Strnad je v svojem slavnostnem nagovoru med drugim izrazil zadovoljstvo nad številnimi športnimi uspehi in dosežki: »Včasih se sprašujem od kod športniki jemljete energijo in voljo za številne ure treningov in odrekanj, da lahko dosegate vrhunske rezultate in se enakomerno merite s kolegi na državni, evropski in svetovni ravni. Gotovo je poleg volje in energije potrebna tudi vloga staršev in klubov, ki omogočate mladim uspešno športno udejstvovanje. Prav tako se je treba vprašati kaj žene številne prostovoljce, kot ste trenerji, vaditelji  in organizatorji, ki ustvarjate pogoje, da se mladina lahko ukvarja s športom. Pohvala tudi vsem tistim, ki se s športom ukvarjate zgolj ljubiteljsko in rekreativno. Čestitke vsem prejemnikom priznanj, naj vam ne bo to samo priznanje in nagrada za dosedanje uspehe ampak tudi spodbuda za prihodnost.«

Športnik leta v kategoriji mladincev je postal Simon Vidmar, ki je bil v tekmovalni sezoni 2021/20 med glavnimi nosilci igre tako ekipe mladincev kot članske ekipe. V tekmovalni sezoni je odigral 13 tekem za mladince in dosegel 102 zadetka. Z mladinsko ekipo je osvojil 4. mesto v državnem prvenstvu. Za člansko ekipo, ki je postala prvak 1. B državne lige in se z njo uvrstil v 1. A državno rokometno ligo, je odigral 14 tekem in dosegel 58 zadetkov. Simon je med nosilci igre reprezentance Slovenije med mlajšimi mladinci (do 19 let), s katero je v mesecu avgustu 2021 nastopil na Evropskem rokometnem prvenstvu na Hrvaškem in z njo osvojil 4. mesto. Verjamemo, da lahko Simon ob tako marljivem delu v prihodnosti obleče tudi dres članske reprezentance Slovenije.

Športna ekipa leta je članska ekipa RK SVIŠ Ivančna Gorica, ki je v tekmovalni sezoni 2020/21 nastopala v 1. B državni rokometni ligi. Pred sezono si je zadala najvišje cilje – to je uvrstitev v najmočnejšo 1. A državno rokometno ligo. Da fantje mislijo resno, so pokazali že v jesenskem delu prvenstva, ko so odigrali 11 tekem, 10 krat zmagali ter samo 1 krat izgubili ter tako po prvem delu prvenstva zasedli 2. mesto za Šmartnim. V končnici pa je bila ekipa nepremagljiva in zmagala vseh 5 tekem. V zadnji tekmi prvenstva so pred domačim občinstvom premagali neposrednega tekmeca iz Šmartnega pri Litiji in tako osvojili naslov prvaka 1. B državne rokometne lige in se uvrstili stopničko višje, v 1. A državno ligo. Pod vodstvom trenerja Aleksandra Polaka so naslov osvojili: Matic Košir, Denis Zavodnik, Simon Vidmar, Nik Pirnat, Robert Tekavec, Timi Knez, Marko Marojević, Amadej Jerlah, Klemen Sašek, Jernej Mlakar, Luka Komar, David Podržaj, Aljaž Kutnar, Matevž Tekavčič, Domen Košir, Denis Struna, Ambrož Bregar, Klemen Lesjak, Jan Jaklič in Rok Zaletelj.

Priznanje za odlične športne dosežke je prejel Denis Zavodnik, ki se je v lanski sezoni, po 2-eh letih igranja rokometa v 1.  A državni rokometni ligi za prvoligaša iz Dobove, vrnil v matični klub SVIŠ iz Ivančne Gorice. S svojim bogatim rokometnim znanjem in izkušnjami je v sezoni 2020/21 bistveno pripomogel k osvojitvi naslova prvaka 1. B državne rokometne lige in uvrstitvi v 1. A državno rokometno ligo. Denis je vsestranski igralec tako v napadu kot obrambi in je v sezoni 2020/21 za člansko ekipo v 12-tih tekmah dosegel kar 53 zadetkov.

Priznanje za zaslužnega športnega delavca je prejel Tomaž Zelko. Tomaž se je z rokometom pričel ukvarjati v sezoni 1992/1993, kot član ekipe mlajših dečkov Rokometnega kluba SVIŠ. Igralsko je prešel vse starostne kategorije kluba. Aktivno igralsko pot pa je kot članski igralec zaključil v sezoni 2002/2003. Že takrat pa se je priključil veteranski ekipi katere je član še danes. Že zgodaj se je odločil za pomoč pri organizaciji domačih tekem. Tako že od sezone 2002/03 sodeluje pri varovanju domačih članskih tekem. Z vedno večjimi uspehi kluba in posledično z naraščajočimi zahtevami pri organizaciji domačih tekem je bila v sezoni 2006/2007 oblikovana delovna skupina, ki je bila na občnem zboru kluba tudi potrjena kot tehnični odbor. Član tega novega organa v klubu je postal tudi Tomaž Zelko, ki je ostal njen član vse do konca sezone 2015/2016. Takrat je postal član Upravnega odbora RK SVIŠ. Še vedno pa opravlja svojo nekdanjo nalogo v klubu, to je varovanje domačih prvenstvenih tekem. Njegova prisotnost na domačih tekmah je težko pogrešljiva.

Iskrene čestitke vsem nagrajencem.

(Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1)