Na sosedskem dvoboju med domačim SVIŠ-em in gosti iz Trima Trebnjega se je že pred začetkom tekme dodobra napolnila osnovnošolska dvorana. Ob prvem sodniškem pisku na tribunah ni bilo več moč najti praznega prostora. Po pravi borbi na igrišču in lepi rokometni predstavi obeh ekip ter odličnem navijaškem vzdušju, je na koncu zmaga zasluženo pripadla igralcem Trima, ki so slavili z izidom 22-29 (polčas 11-14).

Srečanje so bolje odprli gostje (1-4), toda domači so po nekaj minutah ob bučni navijaški podpori vzpostavili ravnotežje in v 14. minuti izid prvič na srečanju izenačili (5-5). Na krilih navijačev, so ivanški igralci držali niti igre v svojih rokah (8-6, 9-7), v 23. minuti pa povedli s tremi zadetki prednosti (11-8). Sledile so črne minute SVIŠ-evih igralcev, kar so izkoristili izkušeni Trebanjci in do polčasa z delnim izidom 0-6 preobrnili izid in na oddih odšli s prednostjo treh zadetkov (11-14).

V drugem delu so igralci Trima, po novih treh zadetkih v mreži ivanške ekipe, povečali svojo prednost na 6 zadetkov (11-17). 12-minutni strelski post je prekinil Simon Vidmar, toda razlika v prid gostov se je ves čas gibala med petimi in sedmimi zadetki prednosti (14-19, 16-23). Dobri dve minuti pred koncem srečanja, je najboljši ivanški strelec Bevec, s svojim šestim zadetkom sicer znižal izid na 22-26, toda sosedje iz Trebnjega so zadeli še trikrat in postavili končni izid 22-29.

Pred nabito polno dvorano je svoj debitantski nastop med člani dočakal mladi Žiga Bradač, ki mu je trener Aleksander Polak ponudil tudi nekaj prvoligaških minut. Verjamemo, da si jih bo kljub porazu zapomnil za vedno. Čestitke Žiga in pogumno naprej.

Igralec tekme je postal Toshe Onchev, ki je ivanško mrežo zatresel 10-krat. Pri domačih je bil najuspešnejši Bevec, ki je prispeval 6 zadetkov, s petimi sta mu sledila Vidmar in Marko Marojevič, ki je po tekmi takole strnil svoje misli: Težka tekma, kvaliteten nasprotnik, vedeli smo kaj nas čaka. Imeli smo težave z menjavami, saj je veliko poškodovanih igralcev. Trimo je držal čvrsto obrambo, zato smo imeli težave v napadu na postavljeno obrambo. Zaradi naše velike želje je bilo tudi preveč tehničnih napak. Hvala navijačem, ki so nas prišli podpirat, gremo naprej.”

Nov dvoboj ivanške rokometaše čaka v soboto, 5. marca ob 18. uri, ko se bodo v 17. krogu Lige NLB na gostovanju pomerili z lanskimi državnimi prvaki, rokometaši RK Gorenje Velenje. Na prvem srečanju v Ivančni Gorici so SVIŠ-evi igralci dobili polčas, na koncu pa morali priznati premoč gostom.

 

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)