Včerajšnji dvoboj 20. kroga Lige NLB med mariborskim Branikom in igralci SVIŠ-a je potekal v dvorani v Dupleku. Zopet smo videli napeto in zanimivo tekmo, po kateri pa je na ivanški strani ostalo kar nekaj grenkega priokusa. Poleg poraza (27-23), se iz štajerske vračamo tudi s poškodovanimi igralci in kar dvema modrima kartonoma.

Prvi zadetek so dosegli ivanški rokometaši, nato pa so domači prevzeli rahlo pobudo in povedli z dvema zadetkoma prednosti. V vratih je znova odlično začel Mlakar in tako so SVIŠ-evi igralci izid najprej izenačili (6-6), nato pa povečevali svojo prednost in na polčas odšli s tremi zadetki zaloge (11-14).

Tudi v nadaljevanju so bili igralci v rumenih dresih vseskozi v rezultatski prednosti dveh ali treh zadetkov. V 38. minuti se je v napadu poškodoval Vidmar, ki do konca tekme ni več stopil na parket. 10 minut kasneje so Mariborčani prišli do izenačenja na 21, že v naslednjem napadu pa povedli z zadetkom prednosti (22-21). Zavodnik je po protinapadu izid izenačil, toda domači so po nekaj napakah v vrstah ivanške ekipe prišli do prednosti dveh zadetkov (24-22). V 56. minuti je po strelu Hočevarja, do odbite žoge ob avt liniji prišel Kutnar, ki ga je mariborski igralec porinil iz igrišča. Prišlo je do vroče krvi in burnih reakcij, po kateri so kratko potegnili naši igralci, saj so ostali brez pordečelega Hočevarja in Kutnarja, ki jima je sodnik dodelil še modri karton. Na strani domačih je rdeči karton prejel Blagotinšek. Tekma se je po več minutni prekinitvi nadaljevala, toda SVIŠ se ni uspel pobrati in domači so slavili z izidom 27-23.

Po tekmi je trener ivanških rokometašev, Aleksander Polak, takole videl srečanje: “Težka tekma in na koncu zaslužena zmaga Maribora. Težko je povedati karkoli pametnega. Najbolj moteče je, ker po tekmi govorimo o prerivanju, do katerega je po mojem mnenju prišlo zaradi sodniškega para. Nista oškodovala nas, sodila sta slabo za obe ekipi in to na žalost mora eskalirati. Na žalost je prišlo do neljubih scen. Še enkrat čestitke Mariboru za zasluženo zmago in srečno v nadaljevanju sezone.”

V soboto, 9. aprila 2022 ob 19. uri v Dvorani OŠ Stična, ivanški rokometaši gostijo zasedbo Šmartnega. Ekipa, ki se skupaj z nami in MRK Ljubljano krčevito bori za obstanek med prvoligaško druščino, se v zadnjem času vzpenja, tako, da se obeta pravi spopad za nove točke, ki jih obe ekipi še kako potrebujeta. Navijači, lepo vabljeni, da pripravimo pravo navijaško vzdušje in pomagamo fantom do tako želenih točk.

NAVIJAMO ZA SVIŠ!!!

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: