Jutrišnji (op. petek, 27. 5.2022) zadnji krog letošnje sezone ivanškim igralcem prinaša gostovanje pri novih državnih prvakih, rokometaših Celja Pivovarne Laško. Slednji so si že pred zadnjim krogom zagotovili 25. naslov, med tem, ko so si SVIŠ-evi igralci zagotovili obstanek med prvoligaši dva kroga pred koncem.

Na zadnji domači tekmi, pred znova lepo popolnjeno osnovnošolsko dvorano in glasnimi navijači, so Ivančani gostili zasedbo Ribnice. V prvem delu so fantje kljub številnim napakam držali stik z gostujočo zasedbo (11-14), se v drugem polčasu približali le na zadetek (14-15), toda na koncu so dve točki vpisali igralci iz dežele suhe robe. Končni izid srečanja je bil 24-31.

Od domače publike so se poslovili Jan Hočevar in Jernej Mlakar, ki odhajata drugam, Timotej Knez in kapetan Robert Tekavec pa zaključujeta svojo rokometno pot. Robi je takole povzel srečanje z Ribnico: “Prišli smo do zaključka prvenstva. Upali in verjeli smo, da lahko na zadnji domači tekmi Ribničane presenetimo, a sta bila njihova vratarja odlična, mi pa smo naredili preveč tehničnih napak, da bi jim lahko konkurirali. Gremo naprej, čaka nas še zadnji krog državnega prvenstva.”

Arena Zlatorog bo prizorišče, kjer bo padel zastor Lige NLB. Celjani se bodo veselili naslova prvaka, Ivančani pa obstanka v ligi. Na tekmo, ki se prične ob 18. uri lepo vabljeni tudi navijači. Domači so pripravili brezplačen vstop za ogled tekme, edino vstopnico si je potrebno natisniti. Svoje misli je pred zaključkom sezone strnil tudi Nik Pirnat: Pred nami je še zadnja tekma v sezoni, ki služi kot nagrada za dosežen cilj – obstanek v prvi ligi. Odhajamo v Celje, ki je prav tako že potrdilo naslov prvaka, zato pričakujem sproščeno, atraktivno igro, ki bo zanimiva tudi gledalcem. Povabil bi tudi čim več naših navijačev, da skupaj zaključimo sezono.”

Bodimo fantom v podporo tudi na zaključku sezone.

DEJMO SVIŠ, NAVIJAMO ZA VAS!

 

(Skupno 131 obiskov, današnjih obiskov 1)