Včeraj je strateg ivanške zasedbe, Aleksander Polak, svoje varovance zbral na prvem treningu nove tekmovalne sezone. Med novimi obrazi, smo poleg že predstavljenih novincev Andraža Justina, Benjamina Cirarja in Marka Abramoviča opazili tudi vratarja Jako Glavana. Slednji bo zapolnil vrzel med vratnicama, ki je nastala po odhodu Mlakarja.

22-letni Jaka prihaja iz matičnega kluba RK Mokerc KIG in je svoje znanje med drugim uspešno prikazoval v Ribnici in pri MRK Ljubljani. Jaka se je z rokometno žogo prvič srečal v sezoni 2009/2010, ko je začel s tekmami v mlajših starostnih kategorijah na domačem Igu. Za mlajše dečke A oz. B je na 17-ih oz. 13-ih tekmah dosegel tudi po en zadetek. Odličen vratar je branil tudi za 3 selekcije hkrati in bil serijski udeleženec zaključnih turnirjev najboljše četverice. V sezoni 2015/2016 je v 1. B ligi debitiral za člansko ekipo Mokerca ter nastopil na 6-ih prvenstvenih in eni pokalni tekmi. S svojimi odličnimi igrami si je prislužil prestop v prvoligaško ekipo Ribnice, kjer je potrpežljivo čakal na svojo priložnost. V iskanju prepotrebnih minut se je v vmesnem obdobju podal na posojo k MRK Ljubljani, vendar je zaradi poškodb obeh prvih vratarjev, kmalu našel pot nazaj v Ribnico. Jaka je bil redni udeleženec mlajših selekcij slovenske rokometne reprezentance, za svoj največji uspeh pa šteje nastop na Evropskem prvenstvu v Varaždinu (v sezoni 2018/2019).

Kratek intervju z Jako Glavanom

1. Kako je prišlo do prestopa v klub?

Jaka: Soglasno smo se v Ribnici odločili za to potezo, zaradi pomanjkanja minutaže. Pred seboj sem imel dva vrhunska vratarja.

2. Kaj pričakuješ od nove sezone?

Jaka: Naš glavni cilj bo obstanek v ligi, vendar bomo poizkusili mešati štrene vsakemu nasprotniku. Na splošno pa pričakujem dramatično in pestro sezono.

3. Kako se boš kar najbolje vklopil v ekipo?

Jaka: SVIŠ ima mlado ekipo, z večino fantov smo od mlajših selekcij tekmovali med seboj in tudi ostale fante dobro poznam iz preteklih sezon. Želim si najboljši možni doprinos ekipi.

4. Kaj želiš sporočiti navijačem in privržencem SVIŠ-a?

Jaka: Želim si, da bomo izpolnjevali zastavljene cilje. Upam, da nas bodo čim večkrat podpirali in da se bomo veselili uspehov.

Jaka dobrodošel in srečno!!!

DEJMO SVIŠ!!!

(Skupno 418 obiskov, današnjih obiskov 1)