Ivančani so v 1. krogu Lige NLB gostovali na obali pri ekipi RD Koper. Po tem, ko se je že zdelo, da bodo SVIŠ-evi igralci na dolenjsko odšli brez točk, so v zadnji minuti in pol pripravili pravi (čudežni) preobrat, nadoknadili 4 gole zaostanka in se po zadnjem sodniškem žvižgu zasluženo veselili prve točke v sezoni.

Srečanje so bolje začeli domači, ki so si v 7. minuti priigrali 3 zadetke prednosti (4-1). Sašek je v 11. minuti z drugim zaporednim zadetkom izid drugič na srečanju izenačil (5-5), toda zasedba Bojana Čotarja je zopet hitro naredila razliko (9-5, 10-6). Na sceno je nato stopil Jaka Glavan, novinec med vratnicama ivanške zasedbe in s tremi zaporednimi obrambami pripomogel, da so soigralci Košir, Cirar in razpoloženi Sašek znižali izid le na zadetek zaostanka (10-9). Do zaključka polčasa smo nato gledali igro gol za gol, na odmor pa je z minimalno prednostjo odšla koprska ekipa (16-15).

V nadaljevanju so se prebudili SVIŠ-evi igralci in na krilih obramb Glavana, z delnim izidom 0-3, prvič na srečanju prišli do vodstva (16-18). Strelsko sta izstopala Bevec in Vidmar. V 41. minuti smo videli novo izenačenje (20-20), nato pa so pobudo zopet prevzeli domači igralci. Njihova prednost se je gibala med +2 in +3 (24-21, 28-26). Marojevič je v 56. minuti zaradi strela v glavo domačega vratarja pordečel, prednost Kopra pa je narasla na +4 (30-26). Izid je znižal Vidmar, toda na drugi strani je bil uspešen tudi Poklar za novo vodstvo s +4 (31-27).

Zaradi prekrška nad Saškom je bil 1:32 pred koncem srečanja izključen Žagar, Vidmar pa je izkoristil strel s sedmih metrov za izid 31-28. Luka Komar je z glavo obranil strel s krilnega položaja, Tekavčič pa z iste pozicije zadel za znižanje na 31-29. Pri domačih je sledila nova izključitev zaradi prej omenjenega strela v glavo, novo obrambo s krila pa je znova vpisal Komar. S hitrega pol protinapada je bil uspešen Sašek, ki je vpisal svoj sedmi zadetek. Domači so krenili v napad in 12 sekund pred koncem srečanja vzeli minuto odmora. Z agresivno obrambo in številčno prednostjo so ivanški rokometaši prisilil domače k napaki, iz stranskega avta je Justin odlično videl Bevca, ki je tik pred sireno zabil izenačujoči zadetek (31-31) za veliko točko.

Najuspešnejši strelec ivanške zasedbe je bil Klemen Sašek s sedmimi zadetki, Simon Vidmar je bil uspešen 6-krat, svoje sta v ključnih trenutkih dodala tudi oba vratarja. Za igralca tekme je bil izbran Simon Vidmar, ki tako kandidira za igralca kroga. Zanj lahko glasujete na tej povezavi.

Čestitke vsem igralcem in strokovnemu kadru. Borba do zadnje sekunde se je tokrat več kot izplačala.

Nagradimo SVIŠ-eve igralce za prikazano in jih s polno dvorano in glasnim navijanjem podprimo na prvi domači tekmi v novi tekmovalni sezoni. V Ivančno Gorico prihaja ljubljanski Slovan, ki je na prvi tekmi moral priznati premoč ekipi Urbanscape Loke. Tokrat bo tekma zaradi zasedenosti dvorane izjemoma že v petek, 16. septembra. Zaradi neposrednega prenosa na Sportklubu se slednja prične že ob 18. uri.

 

Lepo vabljeni!

Navijamo za SVIŠ, dejmo SVIŠ!!!

(Skupno 179 obiskov, današnjih obiskov 1)