Ivanški rokometaši tudi po 2. krogu Lige NLB ostajajo neporaženi. Prvič v sezoni so se predstavili domači publiki, ki je z glasnim navijanjem skozi vso srečanje, pred očmi televizijskih kamer, videla še eno izenačeno in do zadnjih sekund napeto tekmo. Varovanci trenerja Aleksandra Polaka so po tem, ko so nekajkrat na srečanju zaostajali za gosti iz Ljubljane, na koncu iztržili remi in tako osvojili še drugo točko v tej sezoni.

Že v prvem napadu, ki so ga začeli Slovanovi igralci smo po dobrih 20-ih sekundah videli rdeči karton, ki ga je prejel Pintar, zaradi udarca s komolcem v glavo našega Nika Pirnata. Gostje so bili prvi, ki so povedli, naši pa so jim vztrajno sledili. Tako smo do 11. minute in izida 5-5 videli igro gol za gol. Nato pa so ljubljanski rokometaši povedli s tremi zadetki razlike (5-8, 6-9), vendar se domača ekipa ni predala in v 22. minuti prišla do znižanja na le zadetek zaostanka (8-9). Svoje minute sta med vratnicama uprizorila domači Jaka Glavan in gostujoči Rok Selakovič. Igralci Slovana so na račun zgrešenih priložnosti SVIŠ-a in nekaj napak, zadeli še trikrat in si do odmora priborili najvišjo prednost (8-12).

Napotki trenerja Polaka v garderobi so se obrestovali in že v 38. minuti smo videli novo izenačenje, za katerega je poskrbel Marojevič (14-14). Slovan je zopet nekoliko ušel (14-17), toda ivanški rokometaši so po zadetku Vidmarja še enkrat več izenačili (18-18). Slovan je vedno znova povedel, Sašek pa je imel pripravljen odgovor. S svojim tretjim zaporednim zadetkom je poskrbel, da sta ekipi v zadnjih 5 minut srečanja vstopili poravnani (21-21). Košir je v 57. minuti poskrbel za prvo vodstvo domače ekipe (22-21), vendar je sledilo novo izenačenje. Izvrstni Sašek je dve minuti pred koncem domače popeljal v novo vodstvo, vendar je Ranisavljevič v 59. minuti izenačil (23-23). Ivančani so imeli napad, sodnika sta dvignila uro, nad Vidmarjem pa je bil storjen prekršek za dvominutno izključitev. Do konca je bilo še 12 sekund, Sašek je streljal, vendar je žoga zletela mimo gola, tako, da sta si ekipi razdelili točko.

Najboljši strelec v domači zasedbi je bil tudi tokrat Sašek, ki je zadel 7-krat, po 4-krat sta bila uspešna Vidmar in Marojevič. Pri Slovanu sta bila s 6-imi zadetki najbolj uspešna Ranisavljevič in Sankovič. Jaka Glavan je zbral 12 obramb, Selakovič 10.

Po srečanju smo za kratek komentar zaprosili igralca tekme Klemna Saška, ki je povedal: Prigarana točka, ne vem če zaslužena. Za dve točki je bilo enostavno preveč zgrešenih sto odstotnih priložnosti. Po dveh tekmah smo še neporaženi, gremo naprej.”

Že v soboto, 24. septembra sledi nova tekma. V 3. krogu se bodo ivanški rokometaši na gostovanju pomerili proti zasedbi Dobove. Slednja je še brez točk, saj je na domačem terenu izgubila z ekipo Trebnjega, na gostovanju pa morala priznati premoč Urbanscape Loki. Srečanje se začne ob 19. uri, zato vsi navijači lepo vabljeni podpreti SVIŠ-eve igralce tudi v Dobovo.

NAVIJAMO ZA SVIŠ!!!

 

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)