Včerajšnje gostovanje v Škofji Loki je rokometašem SVIŠ-a prineslo še tretji neodločen izid v tej sezoni. Po tem, ko so na prvem srečanju v Kopru naredili čudežni preobrat, so na domačem igrišču proti Slovanu in pred očmi televizijske javnosti remizirali tudi proti tekmecem iz Ljubljane, sledili pa sta dve tekmi, ki nista prinesli želene igre. Če so bili Ivančani v Dobovi v igri za točke do zadnjih minut srečanja, pa je bilo proti sosedom iz Trebnjega že kmalu jasno, da bodo igrišče zapustili brez povečanja točkovnega izkupička. 

Pred srečanjem 5. kroga je imel trener Aleksander Polak nemalo težav s sestavo ekipe. Poškodovani Vidmar in oboleli Glavan sta bila odpisana še pred samim začetkom srečanja, vsi preostali, ki so imeli težave s poškodbami in boleznijo, pa so stisnili zobe. Po tem, ko so bili naši rokometaši večino srečanja v vodstvu, so v zadnjih deset minut vstopili z zaostankom, nato pa bo borbeni in všečni predstavi izenačili in nato z izjemnim Komarjem ubranili zadnje napade gostov za več kot zasluženo točko. 14 dnevni reprezentančni odmor bo prišel še kako prav, da si ekipa nabere novih moči ter zaceli poškodbe.

Tokrat je uvod pripadel zasedbi SVIŠ-a, ki je prva povedla in praktično celoten polčas vodila s prednostjo zadetka ali dveh (4-5, 7-9, 9-10. 10-13). Med vratnicama je bil na pravem mestu Komar, v napadu pa je Justin lepo razigraval soigralce, ki so ponujene priložnosti izkoristili. Na odmor so igralci v rumenih dresih odšli s prednostjo dveh zadetkov (13-15).

Začeto so naši nadaljevali tudi v drugem polčasu, vendar so se domači kmalu zbrali, v 36. minuti izenačili (17-17) in nato prevzeli rahlo pobudo. Gledali smo izjemno izenačeno srečanje, prednost Urbanscape Loke se je gibala med enim in dvema zadetkoma prednosti (21-19, 25-24). Devet minut pred koncem srečanja je prednost Loke prvič na srečanju narasla na +3 (28-25), takšna razlika je bila tudi v 57. minuti (32-29). Po obrambi Komarja je bil na pravem mestu Zavodnik, ki je zabil trideseti zadetek ivanške zasedbe. Zbranost v obrambi, ki ji je poveljeval Komar je dvakrat zapored unovčil Domen Košir in izenačil izid na 32. Domači so imeli na voljo napad za vodstvo in zmago, toda SVIŠ-eva obramba je zdržala, zadnji strel tik pred piskom sirene pa je obranil Luka Komar in postal eden od junakov srečanja. 

Pohvaliti velja celotno ekipo, ki je znova dokazala, da lahko igra proti vsakemu nasprotniku. Trud in borbenost do zadnjih sekund sta se še enkrat več obrestovala in na dolenjsko so ivanški rokometaši odšli z zlata vredno točko. Justin je za SVIŠ dosegel 9 zadetkov (6 iz 7-ih metrov), 6 jih je dodal Zavodnik, po 4 pa Marojevič in Domen Košir. Luka Komar je zbral 11 obramb.

Andraž Justin je takole opisal razburljivo srečanje: “Na tekmeca smo se dobro pripravili. V tekmo smo vstopili tako, kot smo se dogovorili. Na začetku drugega polčasa smo malo padli, vendar ne za dolgo. Borili smo se vse do konca. Ponosen sem na svoje soigralce in zasluženo osvojeno točko. Kljub temu da smo bili brez nekaterih ključnih igralcev, smo pokazali naš karakter.”

Novo srečanje ivanške rokometaše kot že rečeno čaka čez 14 dni, ko bodo v 6. krogu Lige NLB gostovali pri ekipi Krškega. Srečanje bo v soboto, 22. oktobra ob 19. uri.

DEJMO SVIŠ!!!

(Skupno 165 obiskov, današnjih obiskov 1)