Na gostovanju v Krškem smo bili znova priča zelo izenačeni tekmi in novi delitvi točk SVIŠ-evih rokometašev v letošnji sezoni. Po 6-ih odigranih krogih imajo namreč na svojem računu 4 neodločene izide in dva poraza ter s 4-imi točkami zasedajo 9. mesto na prvenstveni lestvici.

Uvodne minute sta ekipi začeli zelo izenačeno, domači so povedli, Justin in Marojevič sta vsakokrat izenačila. V začetku 5. minute se je v napadu poškodoval Marojevič, ki do konca tekme ni več stopil na parket dvorane v Krškem, nato pa je Sašek ivanško zasedbo prvič povedel v vodstvo (2-3). V 10. minuti je bil znova uspešen Sašek, ki je poskrbel za novo izenačenje (4-4). S pravim projektilom in nato še uspešno izvedeno 7-metrovko je Abramovič v 15. minuti goste znova povedel v vodstvo (5-6). Sledile so minute domačih, ki so z delnim izidom 4-0 prišli do prednosti s +3 (9-6). Do polčasa so z nekaj pomembnimi obrambami Glavana in strelsko učinkovitostjo Justina, ter krilnih igralcev Kutnarja in Tekavčiča, Ivančani uspeli priti do znižanja na 12-10. Nekaj sekund pred iztekom polčasa je po lepi akciji in podaji Tekavčiča zadel Košir in postavil izid polčasa (12-11).

Po odmoru in uspešni obrambi Glavana je v protinapad krenil Zavodnik in znova izenačil. Toda odgovorili so tudi domači. Sledila sta še dva zadetka Denisa, ki je v 40. minuti ivanške rokometaše približal na -2 (16-14). V zadnjo četrtino srečanja so varovanci Aleksandra Polaka vstopili še brez izključenega Pirnata. Prednost Krškega se je v teh minutah gibala med +2 in +3 (20-17, 21-19, 23-20). Komar je ob številčni prednosti domačih ubranil pomembno 7-metrovko, toda v napadu tega ivanški rokometaši niso izkoristili. Justin in Kompare sta poskrbela, da so v zadnjih 5 minut srečanja naši igralci vstopili z minimalnim zaostankom (23-22). Glavan je bil zbran med vratnicama, kar je izkoristil Tekavčič (24-23). Justin je zadel pomembno 7-metrovko, Glavan pa vpisal novo obrambo. V napadu je minuto in pol pred koncem srečanja svoj drugi zadetek zabil Cirar in po dolgem času zopet izenačil (25-25). Domači so hitro zadeli in si znova priigrali zadetek prednosti (26-25). Po minuti odmora Polaka, sta sodnika hitro dvignila roko za neaktiven napad, toda Justin je našel pot do gola in izenačil na 26. Domači so imeli za zadnji napad še 16 sekund, pred tem pa še zadnji posvet. V napadu so igrali s sedmimi igralci, lepo izpeljali akcijo na krilo, toda znova je bil na mestu Jaka Glavan, ki je še enkrat več postal eden izmed junakov srečanja.

Strelsko sta bila pri SVIŠ-u najbolj uspešna Justin in Abramovič s po 6-imi zadetki, Glavan je prispeval 13 obramb, eno, zelo pomembno je dodal tudi Komar. Trener Aleksander Polak je takole strnil vtise po novi, mojstrski končnici svojih varovancev: “Zahtevna tekma, kar smo pričakovali. Borili smo se do konca. Imamo nekaj poškodovanih rokometašev, a vsi so dali vse od sebe, zato jim čestitam.”

Do naslednjega srečanja, ki bo 12. novembra v Mariboru, naše rokometaše znova čaka nekaj tekmovalnega premora. Tekma 7. kroga Lige NLB, na domačem igrišču proti Ribnici, je zaradi njihovega igranja v Evropi, namreč prestavljena. 19. novembra pa bomo ivanške igralce po dolgem času znova videli na delu v domači dvorani, ko se bodo pomerili proti aktualnim prvakom, Celju PL.

Lepo vabljeni!

 

 

(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 1)