Ivanški rokometaši so v torek (op. 8. 11. 2022) uspešno opravili s šestnajstino Pokala Slovenije in domačo zasedbo RK Dol TKI Hrastnik premagali z izidom 28-36 (polčas 15-21) ter se tako uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Že jutri pa jih čaka nov izziv in sicer gostovanje pri mariborskem Braniku. Srečanje 8. kroga Lige NLB se začne ob 17. uri, v Dvorani Tabor.

Favorit na torkovi pokalni tekmi je bil jasen, toda vseeno so varovanci trenerja Aleksandra Polaka morali zagreti svoje motorje, saj so imeli v zadnjem dvomesečju kar dve prekinitvi s tekmami. Sprva zaradi reprezentačnega premora, nato pa zaradi igranja nasprotnika v Evropskem pokalu. Tekma 7. kroga med RK SVIŠ Ivančna Gorica in RD Riko Ribnica je bila namreč prestavljena na 28. 1. 2023.

Srečanje 1/16 finala Pokala Slovenije so z dvema zadetkoma bolje pričeli domači rokometaši (2-0), nato pa sta Zavodnik in Justin poskrbela za izenačenje (3-3) in nato še za prvo vodstvo SVIŠ-a (3-4). Komar je med vratnicama zaustavil nekaj strelov, Cirar in razpoloženi Zavodnik pa sta v 13. minuti Ivančane povedla do prve prednosti s +3 (5-8). Reagiral je domači strateg, toda naši igralci so še naprej polnili mrežo domačega vratarja in prednost do polčasa podvojili (15-21). Luka Komar je bil odličen, saj je v prvem delu zaustavil 9 žog nasprotnika.

Tudi v drugem delu so naši igralci nadaljevali z igro iz prvega polčasa in v 38. minuti po zadetku Cirarja prišli do prednosti s +10 (18-28). Trener Polak je priložnost za igro ponudil tudi preostalim igralcem, kar je hitro kronal mladi Roš Nal Omahen, ki je v 45. minuti dosegel svoj debitantski zadetek na uradnih tekmah med člansko konkurenco. S krila je bil nato uspešen še Kompare, za novo dvomestno prednost (21-31). V zadnji četrtini srečanja je svojo strelsko roko naravnal tudi Abramovič, Struna pa je v vratih dodal nekaj obramb. Srečanje so ivanški rokometaši mirno pripeljali do konca in slavili z izidom 28-36.

Z izjemo Marojeviča in vseh treh vratarjev so se na listo strelcev vpisali prav vsi rokometaši. Justin je dosegel 7 zadetkov, Zavodnik 6, Cirar je bil natančen 5-krat, Abramovič in Bevec sta dosegla po 4 zadetke, sledijo Kutnar (3), Pirnat (2), Omahen, Tekavčič, Sašek in Košir pa so bili uspešni po enkrat. Denis Struna je zbral 4 obrambe, 11 pa jih je vpisal Luka Komar. Slednji je tudi podal izjavo pred jutrišnjim gostovanjem v Mariboru: Po uspehu in napredovanju v pokalnem tekmovanju, si želimo zmage tudi na sobotni tekmi v Mariboru. Zavedamo se, da nas čaka težka tekma, kjer bodo odločale malenkosti, zato bomo morali biti celotnih 60 minut tekme borbeni in zbrani in na ta način lahko pridemo do prve ligaške zmage v tej sezoni.”

Kot že rečeno, se tekma v Dvorani Tabor prične nekoliko prej kot običajno in sicer ob 17. uri. Vabimo vse navijače, da ivanške rokometaše podprete na gostovanju v Mariboru. Domači rokometaši imajo po 7-ih krogih na svojem računu tri točke (ena zmaga in neodločen izid), SVIŠ-evi igralci pa imajo po 6-ih krogih in 4-ih neodločenih izidih prav toliko točk. Obeta se zanimivo srečanje in upamo, da se bomo po tekmi lahko veselili prve zmage tudi v Ligi NLB.

DEJMO SVIŠ!!!

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)