Po tem, ko so rokometaši SVIŠ-a po skoraj dveh mesecih zopet igrali v domači dvorani in pred nabito polno dvorano morali priznati premoč celjskim igralcem in aktualnim državnim prvakom, se v 10. krogu Lige NLB podajajo na novo gostovanje, tokrat v Slovenj Gradec. 

Favorit pred tekmo s Celjem je bil jasen, do 10. minute so domači rokometaši tudi po zaslugi vratarja Strune, še držali stik in izid znižali na 4-5, nato pa se je v igro prikradlo preveč napak in zgrešenih “zicerjev”. Gostje so to s pridom izkoristili in do polčasa prišli do dvomestne prednosti (10-20). Tudi v nadaljevanju se razmerje moči ni spremenilo, priložnost za igro so dobili tudi tisti igralci, ki drugače ne dobijo veliko igralnih minut. Nase so opozorili mladi Omahen, Kolarič ter Kompare, ki so se pogumno zoperstavili celjskim igralcem. Ti so zasluženo slavili z izidom 21-35. Pri domači zasedbi je bil s šestimi zadetki najbolj razpoložen Marko Marojevič, ki je po srečanju dejal: “Vedeli smo, da bo tekma zahtevna, saj je Celje Pivovarna Laško kakovosten tekmec. Lahko bi bili boljši v realizaciji, obrambi in samem vračanju. Zaradi poškodb nam manjka nekaj rokometašev. Dali smo vse od sebe in prikazali borbeno predstavo.”

Že jutri pričakujemo, da bo zgodba drugačna in da bodo ivanški rokometaši v igri za točke do samega zaključka srečanja. Slovenjgradčani so v 9-ih krogih zabeležili 4 zmage, 2 neodločena izida in 3 poraze ter zbrali 10 točk in se nahajajo na 6. mestu prvenstvene lestvice. Na drugi strani SVIŠ po 4-ih neodločenih izidih (Koper, Slovan, Loka, Krško) in zmagi proti Mariboru ter tremi porazi, s 6-imi točkami zaseda 10. mesto, pred sabo pa ima še zaostalo tekmo 7. kroga proti Ribnici.

Najmlajši izmed trojice vratarjev, Denis Struna o sobotni tekmi pravi takole: “Gostujemo pri ekipi iz Slovenj Gradca, ki velja za težkega tekmeca, sploh pred domačimi gledalci. Vseeno menim, da smo se na gostitelje dobro pripravili in vemo, kje so njihove nevarnosti. Zavedamo se, da se z dobro igro skozi celotno tekmo z domačo ekipo lahko kosamo in na ta način pridemo do kakšne točke ali dveh.”

Dvoboj naših in slovenjgraških rokometašev bo v soboto, 26. novembra 2022 ob 19. uri, v Športni dvorani Slovenj Gradec. Kaj lepega so gostitelji povedali o naši ekipi, pa si lahko preberete TUKAJ.

DEJMO SVIŠ!!!

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)