Tudi po 11. krogu rokometaši SVIŠ-a v domači dvorani ostajajo brez zmage. Po zelo izenačenem srečanju so bili v zadnjih minutah bolj zbrani gostje, ki so v dolenjsko prestolnico odnesli popoln točkovni izkupiček in se povzpeli na 4. mesto prvenstvene lestvice. Naši rokometaši so za eno mesto nazadovali in s 6-imi točkami zasedajo 11. mesto.

Prvi zadetek na tekmi je pripadel gostujoči zasedbi, vendar je Zavodnik hitro izenačil. Igralci Krke so znova povedli, toda za novo izenačenje je poskrbel Domen Košir (2-2). Krkaši so nato v 7. minuti vodili že s tremi zadetki prednosti (3-6), toda ivanška zasedba se ni dala. V 9. minuti je bila razlika po zadetku Justina znova minimalna (5-6). Med vratnicama je nekaj pomembnih obramb zbral Glavan. Gostje so znova prišli do nove prednosti s plus 3 (5-8), toda v napadu sta bila nezgrešljiva Marojevič in Košir (7-8, 8-9). V nadaljevanju so se varovanci trenerja Mirka Skoka znova odlepili (9-12, 10-13). Košir in Bevec sta znižala (11-13, 12-13), Rašo pa zadel za 12-14. Tik pred iztekom polčasa je lepo zadel Marojevič za minimalni zaostanek (13-14).

Marojevič je nadaljeval tam kjer je končal in poskrbel za tretje izenačenje na srečanju (14-14). Sledila je igra gol za gol, gostje so povedli, naši so izenačili. Tak mrtvi tek smo spremljali vse do 45. minute, ko je Justin ivančane prvič na srečanju povedel v vodstvo (23-22). Pobuda je bila na naši strani in nekajkrat smo imeli priložnosti priti na plus 2, toda ni uspelo. V 51. minuti je Zavodnik s svojim petim zadetkom poskrbel za prednost 27-26. Tri minute pred koncem je Lončar poskrbel za novo izenačenje (27-27), nato pa bil uspešen še dvakrat za končni izid 27-29. Huda borba in izjemno navijaško vzdušje, žal tudi tokrat nista bila dovolj za vsaj točko, ki bi so jo ivanški rokometaši glede na prikazano zagotovo zaslužili. 

Z 11-imi zadetki je gostujoči igralec Lončar postal igralec tekme, v domači vrsti pa so bili strelsko najuspešnejši Marojevič s sedmimi, Košir s šestimi in Zavodnik s petimi zadetki. Po štirikrat sta bila natančna Cirar in Justin, en zadetek pa je prispeval Bevec.

Po tekmi je kratko izjavo dal Domen Košir: “Dobro smo igrali, a očitno nam v zadnjem obdobju taki zaključki ne gredo od rok. Nismo se mogli odlepiti na dva gola prednosti. Krka je povedla in ostali smo brez točk. Razočarani smo, da smo kljub dobri borbi doživeli poraz.”

Že v torek (op. 6. 12. ob 19. uri) SVIŠ-eve igralce v sosednjem Trebnjem čaka dvoboj 1/8 finala Pokala Slovenije, v soboto (10. 12.) sledi nadaljevanje državnega prvenstva in gostovanje v Ormožu, nato pa 16. 12. v domači dvorani proti RK Gorenje Velenje še zadnja tekma v koledarskem letu.

Navijamo za SVIŠ!!!

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)