Sobotno gostovanje ivanške zasedbe na vročem gostovanju v Ormožu je bilo znova napeto vse do zadnjega piska sirene. Še petič v sezoni so naši rokometaši igrali neodločeno, v igri pa je bila tudi zmaga. S sedmo točko so SVIŠ-evi igralci napredovali na 10. mesto prvenstvene lestvice.

Po torkovi (op. 6. 12. 2022) pokalni tekmi, ko so igralci RK SVIŠ Ivančna Gorica morali priznati premoč sosedom iz Trebnjega (končni izid 35-22, polčas 16-11), so v soboto nadaljevali z državnim prvenstvom, kjer so v 12. krogu Lige NLB gostovali v Ormožu. 

Domači so dvakrat povedli, vendar sta Marojevič in Cirar izid izenačila (2-2). Z dvema obrambama je srečanje odlično pričel tudi Glavan. V 5. minuti je po novem zadetku Cirarja dolenjska zasedba prišla v prvo vodstvo (2-3),  nato pa so domači z delnim izidom 3-0 prišli do prednosti dveh zadetkov (5-3). Abramovič in Košir sta v 12. minuti poskrbela za novo izenačenje (5-5). Med vratnicama je bil na pravem mestu Glavan, Zavodnik pa je poskrbel za minimalno vodstvo (5-6). Domači so hitro izenačili, Kutnar pa je v 15. minuti s krila zadel za 6-7. Po novem izenačenju na 7, sta bila uspešna Justin in Košir za prvo vodstvo s +2 (7-9). Ormožani so izenačili (9-9), s čimer se nista strinjala Pirnat in Abramovič (9-10, 10-11). Nato so rahlo pobudo prevzeli domači in videli smo igro gol za gol. Nekaj sekund pred zaključkom prvega dela je Cirar s svojim četrtim zadetkom izenačil na 15.

V drugem delu so domači povedli s +2 (17-15), toda Zavodnik je z dvema zadetkoma izid poravnal. Sledila je izenačena igra, nato pa je Košir v 21. minuti SVIŠ znova povedel v vodstvo, ki ga je povišal Zavodnik. Marojevič pa je v 44. minuti poskrbel za najvišjo prednost na tekmi (19-22). Ormožani so se približali na zadetek zaostanka (21-22), toda še enkrat več je našim uspelo pobegniti na +3 (21-24, 22-25). Na krilih domačih navijačev so gostitelji prišli do minimalnega zaostanka (24-25). V 57. minuti je bil s sedmih metrov še četrtič zanesljiv Abramovič za vodstvo s 24-26. Do konca so Ormožani uspeli izid izenačiti (26-26) in tako izvlekli točko.

V ekipi SVIŠ-a je Glavan zbral 13 obramb, najuspešnejši strelec je bil Zavodnik s šestimi zadetki, Abramovič je bil uspešen 5-krat, Cirar in Marojevič pa po 4-krat. Pomemben prispevek je s tremi zadetki dodal tudi Domen Košir, ki je takole videl srečanje: “Glede na to, da smo vedeli, da imajo Ormožani nekaj problemov s poškodbami, smo računali na zmago. Bili smo ji blizu, a smo se na koncu dobesedno zaustavili, upočasnili našo igro in naleteli na postavljeno obrambo gostiteljev. Ti so izkoristili pritisk domačih navijačev, mi smo zapravili nekaj napadov po nepotrebnem in Jeruzalem nas je dohitel. Glede na prikazano čez celo tekmo smo bili bližje zmagi.”

V petek, 16. 12. 2022 ivanške rokometaše čaka še zadnja tekma v koledarskem letu, tokrat bodo na domačem parketu gostili velenjsko zasedbo. Srečanje 13. kroga Lige NLB se prične ob 19. uri, že danes pa vsi lepo vabljeni še zadnjič letos podpreti domače fante.

DEJMO SVIŠ!!!

 

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)