Tudi včerajšnje srečanje 14. kroga Lige NLB med domačim SVIŠ-em in gosti iz Kopra je minilo v slogu večine tekem letošnje sezone. Zelo izenačena in borbena predstava obeh ekip je pripadla gostom, ki so slavili z dvema zadetkoma prednosti (25-27). Fantje so se trudili in se borili do zadnje sekunde, kar je znala nagraditi tudi polna dvorana glasnih navijačev, ki so še enkrat več pripravili izjemno vzdušje. Hvala vam!!!

Gostje so bolje pričeli srečanje in v 6. minuti povedli s prednostjo treh zadetkov, še večjo razliko je preprečil znova odlični Jaka Glavan. V 7. minuti je prvi zadetek za domačo zasedbo dosegel Denis Zavodnik, Domen Košir pa minuto kasneje znižal na zadetek zaostanka (2-3). Koprčani so imeli v nadaljevanju vseskozi prednost zadetka ali dveh (3-5, 5-6), v 14. minuti pa po seriji treh zaporednih zadetkov prišli do prvega vodstva s +4 (5-9). Kljub temu se domači niso predali in se gostom zopet približali (8-10, 9-11), toda ti so pred iztekom polčasa znova prišli do občutnejše prednosti (10-14), ki jo je tik pred iztekom polčasa znižal Jan Bevec (11-14).

V nadaljevanju so Ivančani po dveh zaporednih zadetkih Cirarja prišli le na zadetek zaostanka (13-14), v 38. minuti pa je Kompare s krila prvič na tekmi izenačil (15-15). Sledila je igra gol za gol, ki smo jo spremljali vse do 49. minute, ko je strelsko razpoloženi Zavodnik zabil še svoj sedmi zadetek in četrtič na srečanju izid izenačil (20-20). Obalni rokometaši so nato prišli do prednosti dveh zadetkov (20-22), s čimer pa se ni strinjal Košir, ki je ivanške rokometaše znova približal na minimalni zaostanek (21-22). 5 minut pred iztekom srečanja so varovanci trenerja Poklarja povedli s tremi zadetki prednosti (22-25), toda domači se niso predali in minuto in pol pred koncem je Marojevič z izjemnim strelom znova zapretil gostom (24-25). Ti so nato dosegli nov zadetek za +2, po napaki domače ekipe v napadu, pa iz protinapada še 27. zadetek. Cirar je s svojim petim zadetkom postavil končni izid 25-27.

Med vratnicama je vratarski dvoboj dobil domači vratar Jaka Glavan, ki je zbral 11 obramb, gostujoči Rok Jelovčan pa je bil z 10-imi obrambami jeziček na tehtnici, saj je našim rokometašem preprečil kar 4 od petih streljanih sedemmetrovk. Strelsko titulo sta si razdelila Andraž Kete in Denis Zavodnik s po osmimi zadetki. Denis je takole strnil misli: “Za nami je tekma kot smo jo pričakovali, težka, borbena in napeta do samega konca. Na koncu nam je mogoče zmanjkalo malo moči, pa tudi kakšna zadeta sedemmetrovka več. Mislim, da so bili gostje danes z glavo pri stvari, pokazali so, da so zelo močna ekipa, tako, da jim čestitam na zmagi.”

RK SVIŠ IVANČNA GORICA – RD KOPER 25:27 (11:14)

RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Komar, Struna, Glavan (11 obramb), Bevec 2, Cirar 5, Justin 2 (1), Abramović, Kolarič, Zavodnik 8, Omahen 1, Pirnat 1, Marojević 2, Sašek, Bradač, Kompare 1, Košir 3,
RD KOPER: Jelovčan (10 obramb), Morato, Žagar 4, Furlan, Poklar 4, Konjevič, Bekrić 2 (1), Moljk, Stojanović, Vujović, Zugan 4, Sanabor, Marić 3, Kete 8, Breznikar, Bratkovič 2,

Sedemmetrovke: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 5 (1), RD KOPER 1 (1)
Izključitve: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 6 minut, RD KOPER 10 minut

V 15. krogu Lige NLB se Ivančani podajajo na gostovanje k ljubljanskemu Slovanu. Tekma je zaradi zasedenosti dvorane prestavljena in sicer na 18. februar ob 19. uri, kar pomeni, da imata ekipi kratek tekmovalni predah pred nadaljevanjem prvenstva. Navijači, že danes lepo vabljeni podpreti naše rokometaše tudi na gostovanje v Ljubljano.

Dejmo SVIŠ!!!

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)