Domača tekma 18. kroga Lige NLB med RK SVIŠ Ivančno Gorico in gosti iz RD Urbanscape Loke, se je končala z zanesljivo zmago slednjih (22-29, polčas 9-15). Pomembne točke v boju za obstanek so tako odšle v Škofjo Loko, popravni izpit pa bodo imeli ivanški rokometaši že to soboto, ko na domačem igrišču gostijo ekipo Krškega.

Začetek srečanja je bil obetaven, med vratnicama je bil že od samega začetka zelo razpoložen Glavan, tudi igralci v polju so začeli dobro. Po začetnem vodstvu gostov je izid izenačil Marojevič, za prvo vodstvo pa zadel Zavodnik (2-1). V 8. minuti je imel Glavan na svojem računu že 6 obramb, kljub temu pa je Urbanscape Loka izid poravnala (2-2) in nato povedla (2-4, 2-5). Kompare je v 18. minuti domače približal le na zadetek (6-7), toda zopet so se gostje nekoliko oddaljili (7-10). Najprej je na dva zadetka zaostanka znižal Košir (8-10), minuto kasneje še Tekavčič (9-11). Imeli smo napad za znižanje izida le na zadetek, toda v slabih dveh minutah so nam varovanci trenerja Cvijiča prestregli tri zaporedne žoge iz katerih so nato dosegli zadetke. Tik pred iztekom polčasa je SVIŠ dobili nov zadetek in tako na odmor odšel z zaostankom kar šestih zadetkov (9-15).

V nadaljevanju je izid znižal Justin (10-15), Jaka Glavan pa je nadaljeval z zbiranjem obramb. Kljub temu gostje niso popuščali in držali varno razliko, ki se je gibala med petimi in sedmimi zadetki prednosti (10-17, 13-18). V zadnjo četrtino srečanja so Ivančani vstopili s petimi zadetki zaostanka (15-20). Kljub trudu in borbenosti, da bi vendarle ujeli priključek, se to na žalost ni zgodilo. Zavodnik je sicer v 54. minuti znižal izid na 20-25, toda nasprotnik je bil tokrat premočan. Pred zadnjim piskom sirene so imeli gostje najvišjo prednost 8-ih zadetkov (21-29), vendar je za končni izid in znižanje rezultata poskrbel Martin Bradač, ki je na svoji tretji članski tekmi dosegel debitantski zadetek. Čestitke Martin!

Pri domači ekipi je največ zadetkov dosegel Zavodnik (6), po 3 sta prispevala Abramović in Kompare. Vratar Jaka Glavan je navdušil s kar 20-imi obrambami, ki pa žal niso bile nagrajene s tako želenimi točkami. Jaka je po srečanju povedal: “Vedeli smo kakšna tekma nas čaka, ključne so bile zadnje 3 minute 1. polčasa, ko so nam nasprotniki iz Škofje Loke naredili delni izid 4-0. Ne moremo reči, da smo zadovoljni z našo predstavo, to tekmo je treba pozabiti in iti dalje. Igralcem Loke pa čestitam za dobro predstavo in zmago.”

RK SVIŠ IVANČNA GORICA – RD URBANSCAPE LOKA 22:29 (9:15)

RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Komar, Struna, Glavan (20 obramb), Cirar 2, Justin 2, Abramović 3 (1), Kolarič, Zavodnik 6, Tekavčič 2, Omahen 1, Kutnar, Pirnat, Marojević 1, Sašek, Bradač 1, Kompare 3, Košir 1,
RD URBANSCAPE LOKA: Stanojlović (13 obramb), Juričan, Jakac, Dolenc 1, Cingesar 2, Mali, Križaj 1, Jesenko 3 (2), Damjanović 2, Batagelj 10, Nikolić 4, Jesenko 2 (2), Klemenčič 4, Šilc, Atanasov,

Sedemmetrovke: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 1 (1), RD URBANSCAPE LOKA 4 (4)
Izključitve: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 10 minut, RD URBANSCAPE LOKA 10 minut

Kot že rečeno, si lahko ivanški rokometaši točkovni izkupiček na lestvici popravijo na naslednji tekmi, ko na domačem igrišču gostijo ekipo iz Krškega. Tekma 19. kroga Lige NLB bo v soboto, 25. 3. 2023 ob 19. uri v Dvorani OŠ Stična.

Navijači, tokrat fantje resnično potrebujejo vašo pomoč. Napolnimo dvorano in poskrbimo za odlično navijaško vzdušje, oni pa bodo na igrišču naredili vse, da točki ostaneta doma.

DEJMO SVIŠ!!!

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)