Srečanje 19. kroga Lige NLB med domačim SVIŠ-em in gosti iz RK Krško je bilo napeto vse do zadnjih sekund srečanja. Na koncu je bila srečnejša domača ekipa, ki je slavila z minimalno razliko (27-26, polčas 12-12) in vpisala četrto zmago v sezoni. Ob tem imajo Ivančani še 5 neodločenih izidov in s točkovnim izkupičkom 13-ih točk zasedajo 10. mesto prvenstvene lestvice. Pred tekmeci iz Maribora in včerajšnjim nasprotnikom imajo 6 točk prednosti, kar bi skorajda moralo zadostovati za igranje med elito tudi v prihodnji sezoni. 

Prvi zadetek na srečanju je padel šele v 5. minuti, ko je za domače zadel Marojevič. Glavan je imel na svojem računu že tri obrambe. Gostje so izenačili, domači povedli in tako smo spremljali igro gol za gol vse do izida 6-6. Poleg Marojeviča sta bila natančna še Domen Košir in Andraž Justin. V 16. minuti so ivanški rokometaši lepo izigrali obrambo nasprotnika in Bevcu ni bilo težko zadeti za novo vodstvo (7-6). Med vratnicama je novi pomembni obrambi vpisal Glavan, Denis Zavodnik pa je z dvema zaporednima zadetkoma domače povedel do prednosti treh zadetkov (9-6). Podobno je bilo v 22. minuti s četrtim zadetkom Marojeviča (10-7). Sledile so črne minute domačih, ki sta jih reševala Glavan in Komar, ki je ubranil pomembno sedemmetrovko. Kljub temu so igralci Krškega v 28. minuti izid izenačili (10-10). Do polčasa sta na vsaki strani padla še po dva zadetka in ekipi sta na odmor odšli ob poravnanem izidu (12-12).

V 31. minuti so gostje prvič na tekmi prešli v vodstvo (12-13), toda Košir in Marojevič sta ivanško zasedbo znova povedla do prednosti zadetka (14-13). Sledilo je novo izenačenje, nato pa rahla prednost Krčanov (14-15, 16-17, 17-18). Cirar je v 41. minuti izenačil, ob tem pa so gostje prejeli še drugi rdeči karton. Komar je vpisal novo obrambo, Tekavčič in Zavodnik pa sta bila s krilnega položaja uspešna za prednost s +2 (20-18). Toda tudi tokrat se domači niso odlepili, varovanci trenerja Beguša so izid znova izenačili (20-20). Po sedmih minutah strelskega posta, je za Ivančane zadel Marojevič (21-20), nato pa so zopet sledile minute gostov. Slednji si sicer niso priborili prednosti večje od zadetka, toda bili so korak pred SVIŠ-em (21-22, 23-24, 24-25). V 58. minuti je Zavodnik izenačil na 26, Glavan pa dodal novo obrambo. Kmalu po začetku 59. minute je Sašek ob dvignjeni roki sodnika izjemno zabil za izid 27-26. Tako ena kot druga ekipa sta imeli še priložnosti v napadu, toda mreža se ni več zatresla in ostalo je pri končnem izidu 27-26. Preden sta sodnika oznanila konec tekme, je sicer preteklo še nekaj minut, da sta preverila video posnetek zadnje akcije gostov, vendar do sprememb ni prišlo.

Strelsko je bil pri domačih najbolj uspešen Marojevič s sedmimi zadetki, 6 jih je dodal Zavodnik, 5 pa Justin. Znova so bili vratarji pomemben dejavnik uspeha. Za igralca tekma sta trenerja soglasno določila Denisa Zavodnika, ki je po srečanju povedal: “Tako, kot smo pričakovali, je za nami težka tekma. Krško se je pokazal kot zelo močan nasprotnik. Moram reči, da smo se dobro pripravljali skozi celi teden. Na koncu mogoče tudi malo sreče za nas, ampak je že čas, da se je tokrat obrnila na našo stran. Zelo smo veseli dveh točk in hvala navijačem za odlično podporo skozi celotno srečanje.”

RK SVIŠ IVANČNA GORICA – ROKOMETNI KLUB KRŠKO 27:26 (12:12)

RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Komar (3 obrambe), Struna, Glavan (8 obramb), Bevec 1, Cirar 1, Justin 5, Abramović, Zavodnik 6, Tekavčič 1, Omahen, Kutnar, Pirnat, Marojević 7 (3), Sašek 2, Kompare, Košir 4,
ROKOMETNI KLUB KRŠKO: Logar, Žitković (10 obramb), Kozole, Škafar, Sintič 6 (1), Sobotič 2, Romih 2, Grobelnik 1 (1), Javor 10 (4), Baznik, Košir 1, Novak 3, Švalj, Dosedla 1,

Sedemmetrovke: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 5 (3), ROKOMETNI KLUB KRŠKO 7 (6)
Izključitve: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 8 minut, ROKOMETNI KLUB KRŠKO 8 minut
Rdeči kartoni: ROKOMETNI KLUB KRŠKO 2

V naslednjem krogu ivanški rokometaši gostujejo v deželi suhe robe, pri ekipi RD Riko Ribnice. Srečanje 20. kroga Lige NLB bo v soboto, 1. aprila, ob 19. uri, v Ribnici. Navijači, podprimo ivanške rokometaše tudi na gostovanju.

NAVIJAMO ZA SVIŠ!!!

(Skupno 131 obiskov, današnjih obiskov 1)