Novo gostovanje SVIŠ-eve rokometaše čaka že jutri, v soboto, 7. oktobra, ko se odpravljajo k ekipi Slovenj Gradca. Srečanje 5. kroga Lige NLB med domačimi in ivanško zasedbo se prične ob 19. uri. Navijači, podprimo naše fante tudi na gostovanju.

Odličen uvod v sezono bodo naši rokometaši poizkušali nadgraditi na jutrišnjem dvoboju proti zasedbi Slovenj Gradca, ki je v dosedanjem delu prvenstva zbrala po eno zmago (Škofljica) in neodločen izid (Slovan) ter dva poraza (Ormož in Trebnje). S tremi točkami se korošci nahajajo na 9. mestu prvenstvene lestvice. Na drugi strani so naši fantje dosegli dve zmagi (Ribnica, Dobova), izgubili proti Velenju in remizirali proti Celju. Ker tekma zaradi pritožbe Celja na arbitražo še ni registrirana, se nahajamo na 7. mestu z istim številom točk (4) kot Koper, Celje in Ribnica, pred nami je na četrtem mestu ekipa Ormoža, ki ima na svojem računu 5 točk.

V zadnjih dveh sezonah sta se ekipi med sabo pomerili štirikrat. Vsa srečanja so se končala z majhno razliko, v rahli prednosti pa so domači igralci, ki so zabeležili 3 zmage. V lanski sezoni sta se ekipi podobno kot letos najprej pomerili v Slovenj Gradcu, kjer so slavili bojevniki z izidom 26-21, na povratnem srečanju pa so zmago vpisali SVIŠ-evi igralci (35-31). Sezono pred tem smo na domačem igrišču v Dvorani OŠ Stična v zadnjih sekundah tesno izgubil (22-23), na gostovanju pa zabeležili poraz z izidom 28-25. Nadejamo se, da bo tudi tokrat boj za nove točke potekal vse do zadnjih sekund srečanja. Pred srečanjem 5. kroga je bil za izjavo na voljo izkušeni Simon Stopar, ki je takole napovedal jutrišnje srečanje: “Odhajamo na težko gostovanje v Slovenj Gradec, kjer je vedno užitek igrati, predvsem zaradi vedno polne tribune odličnih navijačev. Na tekmo se dobro pripravljamo. Čaka nas dober nasprotnik, pričakuje se težka tekma. Poskušali bomo narediti vse, da pokažemo dober rokomet. Navijači vabljeni.”

Priznati moramo, da se v Slovenj Gradcu, ne glede na izid, vedno počutimo skoraj tako dobro kot v domači dvorani. Verjamemo, da bo tako tudi jutri. Pristni rokometni odnosi, športno navijanje, glasni navijači in polne tribune so skupek, ki povezujejo oba kluba. V teh dneh smo na spletni strani RK Slovenj Gradec lahko prebrali lep in zanimiv članek dolgoletnega klubskega delavca in rokometnega zanesenjaka Ivana Praprotnika. Svetujemo, da si ga preberete tudi vi s klikom na povezavo.

Podprimo ivanško ekipo v Slovenj Gradcu in skupaj z domačimi privrženci ustvarimo pravi rokometni praznik. .

DEJMO SVIŠ!!!

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)