Tudi po 5. krogu Lige NLB ivanški rokometaši ostajajo v prvi polovici prvenstvene lestvice, pa čeprav na svojem računu še nimajo vknjižene točke s Celjem. S še eno dobro partijo so SVIŠ-evi igralci v Slovenj Gradcu, v končnici dvoboja, s preudarno igro in zanesljivostjo premagali domače bojevnike in vpisali novi dve točki.
 
Prvi zadetek na srečanju je pripadel domači zasedbi, toda Janez Grum je v 4. minuti izid izenačil (1-1). Ob odličnem navijaškem vzdušju so Korošci po 8. minutah vodili že s 5-1. Marojevič je nato izid znižal, Glavan pa domači ekipi ubranil strel s 7-ih metrov. Z igralcem več je bil dvakrat zapored uspešen Domen Košir, ki je Ivančane približal le na zadetek zaostanka (5-4). Varovanci trenerja Maksiča so znova povedli, toda še enkrat več je bil natančen Košir (6-5). Cirar je v nadaljevanju dvakrat izid poravnal (7-7, 8-8). V 25. minuti je strateg ivanške ekipe vzel svojo prvo minuto odmora, po kateri je lepo zadel Tekavčič za novo izenačenje na 10. Znova so se domači odlepili na +2, toda s sedmih metrov je bil zanesljiv Košir. Dve minuti pred koncem prvega dela so domači povišali prednost na 13-11, še večjo razliko pa je preprečil Glavan z novo obrambo.
 
Po prihodu iz garderob je svojo strelsko odisejado začel Grum, ki je dosegel tri zaporedne zadetke in v 35. minuti tekmo postavil v začetno izhodišče (14-14). Po izključitvi kapetana Pirnata je bil med vratnicama uspešen tudi Pekeč. Nekoliko raztrgano igro na obeh straneh so v 39. minuti prekinili domači za novo vodstvo (15-14). Slovenjgradčani so se znova oddaljili na +2 (16-14, 17-15), toda Vidmar in Cirar sta še enkrat več priključila. V 45. minuti je s svojim tretjim zadetkom neubranljivo zadel Vidmar in izid izenačil na 17. Že v naslednjem napadu je razpoloženi Grum SVIŠ-eve rokometaše povedel v prvo vodstvo na tekmi (17-18), nato pa v 51. minuti poskrbel še za prvo prednost s +2 (20-22). Domači so preobrnili izid in v 57. minuti povedli s 23-22. Ob tem je svojo tretjo izključitev dobil Kutnar in moral oditi na tribuno. Nekaj trenutkov kasneje je podobno doletelo tudi domače, iz sedmih metrov je izid poravnal hladnokrvni Marojevič, ki je nato na črto sedmih metrov stopil še enkrat in hitro utišal glasne domače privržence za vodstvo s 23-24. Cirar je v obrambi spretno ukradel žogo in poskušal zadeti na prazna vrata. Zaradi oviranja strela smo dobili novo priložnost s sedmih metrov, ki jo je uspešno izkoristil kdo drug kot zanesljivi Marojevič (23-25). Slabo minuto pred koncem so Korošci znižali na le zadetek zaostanka (24-25). Vidmar je v napadu streljal, odbita žoga pa je prišla v roke Marojeviča. Polak je izkoristil še svojo zadnjo minuto odmora in dal navodila svojim fantom. Po vnovičnem prekršku nad Vidmarjem, je na semaforju ostalo še 14 sekund. Sodnika sta dvignila roki za neaktiven napad. Cirar je z devetih metrov podal Vidmarju, ta naprej Marojeviču, ki je na krilu našel Gruma in zabil za novo prednost s +2. Tik pred piskom sirene, so domači dosegli še en zadetek, toda zmaga je odšla v Ivančno Gorico. Več kot 30 glasnih privržencev ivanške ekipe je slavilo zmago, ki so jo fantje po dramatični končnici obrnili v svoj prid. Čestitke!!!
 
Igralec tekme je zasluženo postal Janez Grum, ki je bil tokrat jeziček na tehtnici. S sedmimi zadetki, tudi odločilnim, le nekaj sekund prek koncem, je poskrbel za veliko slavje. Ne smemo pozabiti tudi na Marka Marojeviča, ki je imel v odločilnih trenutkih težko delo, ki ga je opravil z odliko. Pohvaliti velja tudi ostale fante. Aljaž Kutnar, ki je bil zadnje minute primoran spremljati na tribuni, je po tekmi povedal: “Prvi polčas ni stekel po naših željah. V drugem nam je uspelo sestaviti obrambo, zabili smo potrebne strele in prišli do preobrata. Rad bi čestital navijačem in ekipi za zasluženo zmago!”

 

Grum je bil uspešen 7-krat, Marojevič 6-krat, Košir in Vidmar po 4-krat, Cirar je dodal 3 zadetke, po enkrat pa sta bila uspešna Justin in Tekavčič. Velja omeniti, da je svoj uradni debi na članski tekmi dočakal Martin Erčulj, ki pa bo moral na prve minute v članskem moštvu zaradi izjemno napete tekme še nekoliko počakati. Vseeno čestitke.

RK SLOVENJ GRADEC – RK SVIŠ IVANČNA GORICA 25:26 (13:11)

RK SLOVENJ GRADEC: Leben (3 obrambe), Marković (8 obramb), Smolnikar, Majcen, Levc 3, Šol, Kotar 1, Svečko 2, Lesjak, Pandev 4, Eskeričić 6 (3), Starc, Saleznik, Lampret 4, Štumpfl 4 (1), Yankovskyy 1,
RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Pekeč (1 obramba), Glavan (2 obrambi), Cirar 3, Justin 1 (1), Tekavčič 1, Stopar, Omahen, Kutnar, Pirnat, Grum 7, Marojević 6 (5), Korošec, Kompare, Košir 4 (1), Erčulj, Vidmar 4 (1),

Sedemmetrovke: RK SLOVENJ GRADEC 6 (4), RK SVIŠ IVANČNA GORICA 8 (8)
Izključitve: RK SLOVENJ GRADEC 14 minut, RK SVIŠ IVANČNA GORICA 18 minut

Naslednji dvoboj varovance trenerja Aleksandra Polaka čaka na domačem igrišču, ko se bodo v 6. krogu Lige NLB pomerili proti novomeški Krki. Zaradi igranja slednjih v evropskem pokalu, bo tekma izjemoma v sredo, 18. oktobra ob 19. uri.

Pridimo, podprimo domače fante in NAVIJAJMO ZA SVIŠ!!!

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)