Pred rokometaši SVIŠ-a iz Ivančne Gorice je izjemno vroča sobota. Na sporedu je namreč lokalni derbi z novincem iz Škofljice, ki se je na prvoligaško sceno vrnila po dolgih 26 letih in jo že nekaj sezon uspešno vodi nekdanji ivanški strateg Sebastjan Obajdin Parfant.

Članska ekipa RK SVIŠ Ivančna Gorica je odlično pričela novo tekmovalno sezono. Po zgodovinski točki s Celjem, zmagi nad Dobovo, neodločenim izidom z novomeško Krko, ki nastopa tudi v evropskem tekmovanju ter zmago nad Slovanom, so izbranci Aleksandra Polaka še neporaženi na domačem parketu v Ligi NLB. Trenutno imajo na svojem računu 10 točk, na prvenstveni lestvici pa skupaj z Ribnico in Ormožem zasedajo uspešno peto mesto.

Moštvi sta vedno do sedaj odigrali napeto in trdo igro do zadnjih sekund. Nazadnje sta se srečali v 4. krogu sezone 2020/2021, in sicer na drugoligaškem parketu, ko so Ivančani v domači dvorani slavili z 28:23 (13:10).

“Zadnji dve tekmi nista bili na nivoju kakršnega si sami želimo. Tega se vsi v ekipi dobro zavedamo. Na nas je, da do sobote čim bolj dvignemo nivo igre tako v obrambi kot v napadu. Verjamem, da smo tega sposobni. Ekipa Škofljice igra zelo lep in kvaliteten rokomet. Imajo širok izbor igralcev, ki so odlično vodeni! Zavedamo se, da nas čaka izjemno težka tekma, pred polnimi tribunami, kjer bodo odločale malenkosti, mi pa bomo naredili vse da na koncu točke ostanejo doma.” je o tekmecu spregovoril ivanški strateg Aleksander Polak, prvo ime na klopi SVIŠ-a sicer že sedmo sezono zapored.

V letošnji sezoni Ivančna Gorica nedvomno živi za rokomet. To se pozna tudi na tribunah, saj SVIŠ trenutno zaseda izjemno tretje mesto po povprečju obiskanosti domačih tekem. Medtem ko se je številka na zadnji prvenstveni domači tekmi proti LL Grosist Slovanu povzpela vse do dobrih 650 ljudi, pa organizatorji pričakujemo nov rekord v zgodovini obiskanosti tekem ivanškega ponosa.

“Zagotovo so polne tribune naših navijačev še dodaten motiv a hkrati tudi obveza, da jim za njihovo podporo vrnemo z dobrim rokometom. V letošnji sezoni so res naš osmi igralec, zato jih vse lepo vabim tudi v soboto, da se nam pridružijo v dvorani v čim večjem številu in nam pomagajo do čim boljšega rezultata!” je še dodal Polak.

Sobotni sponzor tekme je podjetje Vitaterm d.o.o. – vaša najboljša izbira za toplotne črpalke! Izkoristite ekskluzivno ponudbo: 10% popust na vse toplotne črpalke ter brezplačno klimatsko napravo ob nakupu. Odkrijte njihovo ponudbo na spletni strani vita-term.si in ustvarite prijetno okolje tudi doma!

Podpornika sobotne domače tekme sta tudi Blaževa pekarna iz Vira pri Stični in VINA ŠTOKA PRODAJALNA S4 Ljubljana – Dušan Kamnikar.

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)