Prva oktobrska sobota prinaša drugo zaporedno domačo tekmo. Tudi tokrat v goste prihaja zasavska ekipa in sicer RD Rudar Trbovlje. Naši so po odličnem vstopu v sezono, ko so bili zanesljivo boljši od Dola (40-28) pripravljeni na nov boj in novi dve točki, med tem ko so morali gostje na prvi domači tekmi priznati premoč ekipi Šmartnega (26-33).

Z Rudarjem smo v zadnjih sezonah odigrali kar nekaj srečanj, lani smo se v Ivančni Gorici pomerili že v prvem krogu in ekipi sta se razšli z neodločenim izidom (21-21, polčas 12-6). Na povratnem srečanju v dvorani Polaj pa smo bili od tekmeca uspešnejši za dva zadetka (30-32, polčas 17-15). Rudar je bil ob koncu predčasno zaključene sezone na 8. mestu prvenstvene lestvice z 18-imi točkami, SVIŠ-evi igralci pa 4. mesta višje z 21-imi točkami.

V luči poraza s prve tekme bodo gostje zagotovo želeli popraviti rezultatski vtis, zato si obetamo zanimivo in napeto srečanje. Strateg Rudarja, Jaka Keše, še lani trener naših mladih selekcij, bo zagotovo motiviran, da s svojo ekipo pokaže boljšo predstavo kot v 1. krogu.

Tudi v našem taboru se zavedajo, da tekma ne bo lahka. Za kratek komentar pred tekmo smo povprašali Matica Koširja, ki je bil proti Dolu z devetimi zadetki najboljši strelec srečanja, odlično je povezoval akcije v napadu, v obrambi pa skupaj s soigralci predstavljal visoko oviro na poti do gola. “Po dobri predstavi v prvem krogu k nam prihaja ekipa Rudarja. Čaka nas nova zanimiva tekma, ki je zelo pomembna za nadaljevanje sezone. Nasprotnike dobro poznamo, kljub temu pa se bomo na njih temeljito pripravili. Mislim, da se moramo osredotočati predvsem na svojo igro. Če se bomo držali trenerjevih navodil, se v soboto lahko nadejamo novega uspeha.”

Srečanje med domačo ekipo RK SVIŠ Ivančna Gorico in gosti iz RD Rudar Trbovlje bo jutri, 3. 10. 2020 ob 19. uri v Dvorani OŠ Stična. Število gledalcev je omejeno. Na voljo je še nekaj vstopnic, za rezervacijo nam pišite na: svis1825@gmail.com.

SPONZOR TEKME JE:

družinsko podjetje Urbing d. o. o. iz Trebnjega, ki se ukvarja z gradbenim inženirstvom. Imajo dolgoletne izkušnje iz gradbeništva in se z vsemi močmi, znanjem ter profesionalizmom trudijo, da uresničujejo slogan: “Ko gradnja postane užitek.”

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)