Še dober dan nas loči do začetka nove tekmovalne sezone 2022/2023. Zasedba RK SVIŠ Ivančna Gorica bo še devetič v svoji klubski zgodovini igrala med najboljšimi ekipami v Sloveniji. Za začetek jo čaka gostovanje na obali, pri RD Koper.

Varovanci trenerja Aleksandra Polaka so s pripravami na novo sezono začeli v ponedeljek, 1. avgusta. Na prvem treningu je trener pozdravil štiri novince in sicer Andraža Justina, Benjamina Cirarja, Marka Abramovića in Jako Glavana, ki smo jih v prejšnjih člankih že predstavili bolj podrobno. Po sezoni je v ekipi prišlo tudi do nekaterih odhodov. Krožni napadalec Robert Tekavec in krilni igralec Timotej Knez sta zaključila z aktivnim igranjem, vratar Jernej Mlakar se je po nove prvoligaške izkušnje podal v Dobovo, desni zunanji Jan Hočevar je odšel v Dol pri Hrastniku, Matic Košir pa se je ob koncu koledarskega leta nesrečno poškodoval in je še vedno v fazi rehabilitacije.

Ivančani so v 6-tedenskem pripravljalnem obdobju odigrali sedem prijateljskih tekem na katerih so na domačem terenu zabeležili 5 zmag (Ljubljana, Škofljica, Šmartno, Ferlach, Karlovac), premoč pa so morali priznati na gostovanju proti hrvaškemu Nexe-ju in Mariboru.

Članska ekipa RK SVIŠ Ivančna Gorica 2022/2023 (na sliki manjka Vid Kompare).

Na katere fante bo lahko računal trener Polak v letošnji sezoni?

Po odhodu Tekavca, je kapetansko vlogo prevzel Nik Pirnat, ki mu bosta družbo na levem zunanjem delala mladinski reprezentant Slovenije Simon Vidmar in črnogorski reprezentant Marko Abramović. Na desnem zunanjem bosta sodelovala izkušeni Klemen Sašek in Domen Košir. Niti igre bodo na sredini povezovali Marko Marojević, Andraž Justin in mladi Roš Nal Omahen, ki je debitant v članski zasedbi Aleksandra Polaka. Denis Zavodnik je nepogrešljiv na levem krilu, po odhodu Kneza pa mu bo družbo delal Matevž Tekavčič. Na drugi strani si bosta igralne minute razdelila Aljaž Kutnar in Vid Kompare, kadetski reprezentant Slovenije. Na liniji šestih metrov bodo sodelovali Jan Bevec, Benjamin Cirar in Maks Kolarič, prav tako debitant med člani. Med vratnicama pa se bodo za svoje minute in priložnost borili Luka Komar, Denis Struna in Jaka Glavan.

Strokovni kader glede na minulo sezono ostaja skorajda nespremenjen. Trenerju Aleksandru Polaku bo v pomoč Miloš Aksentijevič, ki bo imel pod budnim očesom trojico vratarjev. Za fizioterapevtske storitve bosta skrbela Kaja Bregar in Tadej Širaj. V vlogi vodje moštva ostaja Gregor Pekolj, statistika in ostale zadolžitve pa bodo na plečih Jake Pečjaka. Boštjan Košir je kot tehnični vodja in tajnik kluba nepogrešljiv v mnogih vlogah.

Celotni ekipi želimo uspešno, predvsem pa zdravo sezono.

RK SVIŠ Ivančna Gorica v sezoni 2022/2023

Vratarji: Luka Komar, Denis Struna, Jaka Glavan

Levi krili: Denis Zavodnik, Matevž Tekavčič

Desni krili:  Aljaž Kutnar, Vid Kompare

Levi zunanji: Nik Pirnat, Simon Vidmar, Marko Abramović

Srednji zunanji: Marko Marojevič, Andraž Justin, Roš Nal Omahen

Desna zunanja: Klemen Sašek, Domen Košir

Krožni napadalci: Jan Bevec, Benjamin Cirar, Maks Kolarič

STROKOVNO VODSTVO

Trener: Aleksander Polak

Trener vratarjev: Miloš Aksentijevič

Vodja moštva: Gregor Pekolj

Fizioterapevta: Kaja Bregar in Tadej Širaj

Statistik: Jaka Pečjak

Tehnični vodja: Boštjan Košir

 

Prihodi: Andraž Justin, Benjamin Cirar (RD Herz Šmartno), Marko Abramović (RK Dobova), Jaka Glavan (RD Riko Ribnica)

Odhodi: Jernej Mlakar (RK Dobova), Jan Hočevar (RK Dol TKI Hrastnik), Robert Tekavec in Timotej Knez (prenehala z igranjem)

(Skupno 242 obiskov, današnjih obiskov 1)