V nadaljevanje prvenstva so domači rokometaši vstopili odlično in pred lepo napolnjeno dvorano zadali poraz četrtouvrščeni ekipi iz Ribnice. Včeraj smo v Dvorani OŠ Stična namreč spremljali zaostalo srečanje 7. kroga Lige NLB, ki so ga zasluženo dobili ivanški rokometaši. Po petih neodločenih izidih in gostujoči zmagi v Mariboru, so varovanci trenerja Aleksandra Polaka na svoj račun dodali novi dve točki, ki bosta v boju za obstanek zelo pomembni. S prvo domačo zmago v tej sezoni so se zopet nekoliko oddaljili od zasledovalcev in se na lestvici z 9-imi točkami izenačili z Urbanscape Loko, ki zaseda 9. mesto.

Že uvodne minute so nakazale, da je Jaka Glavan ohranil odlično formo iz prvega dela sezone, Abramovič pa je bil za prvi zadetek na tekmi zanesljiv iz sedmih metrov (1-0). Ekipi sta bili v prvi četrtini srečanja zelo izenačeni (2-3, 4-3, 5-5) . Cirar je s svojim tretjim zadetkom v 11. minuti poskrbel za novo vodstvo SVIŠ-eve zasedbe (6-5), Jaka Glavan pa s svojo peto in šesto obrambo pripomogel, da so domači obdržali minimalno prednost (8-7). V 21. minuti so gostje prvič na tekmi povedli z dvema zadetkoma prednosti (9-11) in reagiral je domači trener. Minuta odmora je zalegla in z delnim izidom 5-0 so ivanški rokometaši prišli do lepe prednosti (14-11). Za to so bili zaslužni hitri Tekavčič, ki je zadel dvakrat ter mlada Omahen in Kompare. Svoj zadetek je prispeval tudi izkušeni Sašek, ki se je uspešno vrnil po nekoliko daljši odsotnosti zaradi poškodbe. Cirar je postavil izid polčasa (15-12).

Tudi v nadaljevanju domači niso popuščali, na krilih odlične in gibljive obrambe ter izvrstnega Glavana med vratnicama, so Ivančani svojo prednost še povečali in nekajkrat povedli s štirim zadetki prednosti (16-12, 18-14, 19-15). Sledile so minute gostov, ki so v 45. minuti izid izenačili (20-20). Nato je vajeti igre v svoje roke prevzel Marojević in z nekaj pomembnimi zadetki vzdrževal prednost zadetka ali dveh. V 55. minuti se je Bevec lepo odkril na črti šestih metrov in zabil za novo prednost s plus 3 (26-23). V 58. minuti so se gostje z zadetkom Bogdanoviča znova nevarno približali, toda Sašek je dobro minuto pred koncem zadel za 27-25. Ko je Jaka Glavan vpisal še svojo 16-to in 17-to obrambo je bilo jasno, da bosta zmaga in dve točki ostali doma.

Kljub temu, da so domači igrali brez poškodovanega Vidmarja in Kutnarja ter obolelega Justina, so prikazali izjemno borbeno igro in zasluženo zmagali. Fenomenalnemu Glavanu (17 obramb) in strelsko navdahnjenemu Marojeviču (8 zadetkov), so se pridružili tudi preostali člani ekipe. Cirar in Sašek sta bila uspešna po 4-krat, Zavodnik 3-krat, Tekavčič 2-krat. Še posebej velja pohvaliti Omahna (1) in Kompareta (2), ki sta dodala pomemben kamenček v mozaik izjemne zmage. 

Eden izmed junakov srečanja, Jaka Glavan je po tekmi povedal: »Že pred tekmo smo vedeli, da lahko konkuriramo igralcem Ribnice, saj nam ustreza njihov slog igre, ki je malo počasnejši zaradi fizično močnih igralcev. V končnico smo uspeli priti z minimalno prednostjo in tokrat se nam je končno posrečilo zmagati pred domačimi gledalci. Čestitke ekipi za zasluženo zmago.«

V soboto, 4. februarja ob 19. uri, v Dvorani OŠ Stična sledi nova domača tekma, tokrat proti obalnim rokometašem iz Kopra, proti katerim smo v prvem krogu Lige NLB prišli do čudežnega preobrata.

Navijači lepo vabljeni, fantje obljubljajo novo borbeno predstavo.

 

DEJMO SVIŠ!!!

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)